13-09-08

I'm not dead

Omdat ik te weinig inspiratie en tijd heb, toch maar even een snel postje om te laten weten dat ik er nog ben... met een live-video van Pink.

11:42 Gepost door Peggy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: werken, vrije tijd, pink, alles ok, i m not dead |  Facebook |

22-07-08

verlof=fun, part deux

Vandaag moet ik alweer gaan werken, en believe me, ik heb géén zin... een goei teken zeker dat mijn verlof ok was he.

Van het tweede deel Kneistival dat wij bezochten hebben jullie nog foto's tegoed (Delavega en Janez Detd). Schattie en ik kenden vooral die eersten, de tweede groep wilden de kids zien omdat ze die kenden van hun recente hit "My life my way". En het werd alweer een Feestje...

Delavega1

Delavega 3

 

 

 

 

                                                    Janez Detd 4Janez Detd5                
Janez Detd2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Holiday is officially over for me dus, maar niks aan te doen he. Vanmiddag vertrekken we richting Kallo om ons weer in het werk te storten. Maar... misschien kan ik mijn volgende vakantie al eens beginnen plannen...

15-07-08

Verlof = fun?

Ondanks mijn eerder euh pessimistische blogberichtje van enkele dagen geleden, proberen we er de moed in te houden. En wel door samen met de kinderen dingen te doen.

Zoals daar zijn (zie foto's onderaan, klik erop om ze groter te zien):

 1. op 11 juli naar het gratis optreden van Sweet Coffee op het Sint-Pietersplein in Gent. Was héél knap, en hebben ons dan ook goed geamuseerd
 2. zondag naar Knokke Zoute. Zelden zoveel Bentleys, Jaguars en andere dikke bakken op enkele vierkante kilometers bijeen gezien
 3. maandagmiddag naar de Blaarmeersen in Gent. Het strand is er volledig vernieuwd, grasperken helemaal terug ingezaaid. 't is knap geworden.
 4. en diezelfde avond (gisteravond dus) naar de eerste dag van het Kneistival geweest. Dat is een (alweer) gratis festivalletje in Heist, op het Heldenplein. Traden gisteren aan: Thou uit Gent en de Van Jets. Thou was een aangename kennismaking met een groep die we nog niet kenden, de Van Jets waren alweer ongelofelijk goed... Onderweg nog gestopt om frietjes te eten. 't was kwart na 12... Niet echt pedagogisch verantwoord maar de kinderen vonden het super. En dat mag ook al eens he :)
Voor wie geïnteresseerd is, het programma van het Kneistival staat op de rug van de t-shirts die de kids aan hebben. Als het morgen niet regent gaan wij alvast terug om Delavega en Janez Detd te kijken.

En wat de rest betreft, we doen ons best om eruit te raken, met een beetje geluk gaat het ons ook effectief lukken. Maw, ik heb weer wat hoop op een goeie afloop...

De foto's...   

DSC00133

DSC00148

DSC00166
 

 

 

 

 

 

 

DSC00173


DSC00186

DSC00187

19-05-08

BLGP was FUN

 • Waren rond half 1 in Brussel
 • eerst iets gegeten in de Quick vlak aan het Centraal Station (ik eet NOOIT gene Quick ni meer: zo'n slechte boel... verlepte sla, geprefabriceerde kip, jakkiebah!)
 • iets gaan drinken
 • om half 2 aan het afgesproken punt  waar nog niemand was, ze waren te laat
 • stoet vertrok met een beetje rétard en ik heb mezelf als vrijwilliger (hehe) opgeworpen om op de camion te gaan zitten, de rest heeft moeten lopen om de wagen bij te houden Smile
 • ons na afloop in het feestgedruis in The Village geworpen
 • heeeeel lekker Thais gegeten
 • schattie kwijtgeraakt toen ik heel stoer alleen geld ging halen: anderhalf uur alleen rondgezworven (gsm was thuis bij de kids zodat ze ons konden bereiken) en haar gelukkig daarna ineens zien staan, op de uitkijk naar mij. Haar om de hals gevlogen en gezegd dat ze mij NOOIT meer alleen mag laten gaan
 • toen maar braafjes de trein terug naar Wetteren genomen om daar nog iets te drinken
algemene conclusie? heel tevreden!

 

20:21 Gepost door Peggy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: blgp, pride, lesbian, gay, parade, fun, leuk |  Facebook |

21-04-08

Een daggeske

Wel, 'k had niet gedacht dat het er nog van zou komen nu ik teamleader ben: een dagje verlof nemen. Ik geef eerlijk toe dat ik het soms een tikje moeilijk (understatement of the year) heb om mijn werk los te laten, 'k wil het immers goed doen maar slaag daar vooralsnog nog niet altijd en/of volledig in.

Gevolg is dat ik droom over dozen die kwijt zijn, paletten die we niet vinden en over de ultieme manier om mijn mensen (dagelijks tussen de tien en vijftien personen) tot goeie prestaties aan te sporen zonder dat ze zich al te veel opgejaagd voelen. Een utopie tot hier toe maar in mijn dromen ziet het er altijd goed uit: ik vind dozen en paletten en mijn team wordt steevast het allerbeste van het hele bedrijf.

Maar goed, morgen komt het er eindelijk van. Schattie en ik hebben voor het eerst sinds lang eens een dagje vrij samen. En dat we het ervan gaan pakken, daar mag je van op aan. Wat we gaan doen weet ik nog niet, wel dat we van elkaar gaan genieten. Misschien een dagje naar zee, of toch maar thuis blijven en wie weet de hele dag luieren in bed of voor de tv. Alle opties zijn open. Zalig!

Toch morgenochtend eerst langs 't werk: mijn broertje (onze enige) mag morgen bij ons beginnen. Heeft geen vervoer en ik zou ik niet zijn als ik geen 70 km op en weer af zou rijden om hem goed af te leveren. Kan ik ineens checken of mijn mensen goed aan hun shift beginnen.

Ikke werkverslaafd? Neuh..... 

17:29 Gepost door Peggy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: schattie, vrijaf, werk, broer |  Facebook |

30-12-07

Oh what a day!

Gisteren... 'k word alweer moe als ik eraan terugdenk, maar het was wél een fijne dag.

We hadden ons voorgenomen om vroeg op te staan, maar daar staken de Gangs of New York - die we de avond daarvoor zagen tot na 1 uur - een stokje voor. Typisch wij natuurlijk. Toen we eindelijk goed en wel uit bed waren was het al 10 uur. Dan maar besloten om in de Lunch Garden te ontbijten, dan waren we al onderweg. Zo gezegd zo gedaan en om 5 voor 11 (om 11 uur geven ze geen ontbijt meer) schoven we aan tafel. 

Eerste stop daarna: mijn broer en zijn vriendin. Hij heeft een tof huisje in Melsele en we hebben daar een uur of twee gezeten. Dan onderweg de pistoleetjes opgegeten die we meehadden terwijl we op weg waren naar mijn pa. Eindbestemming Houtvenne, tussen Heist op den Berg en Aarschot.

Ik had ook een plantje mee voor op mama's graf en mijn jongste dochtertje had een kaartje gemaakt, dat ons elke keer deed huilen als we het lazen. Tja, hoort erbij he. We waren al een tijdje bij papa en het werd vrij donker. Ben toen maar even alleen naar het kerkhof gereden.

Was wel blij dat ik ernaar toe ging, maar daarna ben ik altijd vrij down. Logisch natuurlijk.

Toen ik terugkwam was papa aan het vertellen over een straat bij hen in de buurt die helemaal versierd was, ze was op het nieuws geweest. In het archief van het nieuws de juiste aflevering gezocht om de straat te kunnen opzoeken en even later vertrokken. De straat (Ceulemansstraat in Hulshout) en de huizen erin waren inderdaad versierd, zij het dat niet alle huizen meededen. Er waren er mooie, er waren er lelijke. Maar het initiatief is wel tof natuurlijk.

Ondertussen was het al donker en na zessen. We zijn in Mortsel gestopt om pita te gaan eten (Cleopatra op de Antwerpsestraat, nog steeds de allerbeste van de omgeving!!! was trouwens zalig om er nog eens naartoe te gaan) en dan huiswaarts. Ik reed stipt om negen uur de oprit op.

Kids bedje in en wij half gekraakt in de zetel om naar The Triumph te kijken op 5TV. Waargebeurd verhaal over een blanke leerkracht die een zesde leerjaar van nergens naar de beste klas in de staat loodst. Af en toe een traan gelaten, 't was soms best wel aangrijpend... En dan ons bedje in, knor knor. 

08:41 Gepost door Peggy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: uitstap, kerstwensen, broer, ma, graf, pa, pita |  Facebook |

28-12-07

U vraagt, wij draaien :)

De laatste reactie op mijn vorige post (die toch al een dikke twee weken oud was) luidt: "Het laatste nieuws graag". Wel Els, gelukkig was ik net van plan een postje te schrijven. Ik ben niet één van de regelmatigste bloggers maar vroeg of in dit geval eerder laat komt het er altijd toch wel weer van.

Wat is er ondertussen gebeurd? Awel ik ben vanaf deze week in verlof (hoezee!!!) en heb kerstavond samen met mijn gezin gevierd. We hadden ook gasten: het gezin van de vriendin van mijn oudste zoon. 't Was gezellig maar we waren heel moe. Om elf uur lagen we dan ook al in bed. Flauw? Nee hoor, wel nodig. Kadootjes die we kregen: een heel schattige tassenset voor schattie en ik, een nieuwe haardroger (binnenkort kunnen we ons eigen kapsalon opendoen) en een blender. We gaan de heerlijkste vruchten- en andere sapjes kunnen maken...

Verder ook al enorm veel geslapen. Ik ben nooit een goeie slaper geweest maar het begint precies toch te komen zenne. Nachtjes van 10 uur en meer zijn geen uitzondering deze dagen en ik geniet er enorm van. En als ik dan toch eerder dan schattie wakker ben (vaste prik overigens), kom ik even naar beneden en een uurtje later kruip ik er terug bij om haar wakker te knuffelen. Heerlijk, niet?

Gisteren zijn we naar Bee Movie gaan kijken. Leuke film maar ook niet meer. Duur ook overigens, omdat het een digitale film is kost een ticketje zo maar eventjes 8.5 € voor volwassenen en een euro minder voor kinderen. Gelukkig hadden we een voorraadje versnaperingen en drankjes in de supermarkt gehaald, anders zouden we half failliet geweest zijn Knipoog.

Vandaag dan, zijn we er hier in huis eens een beetje ingevlogen: de wasmachine en droogkast draaien al de hele dag, schattie heeft gepoetst, we hebben samen de auto gedaan (ze moet me helpen want ik geraak niet aan het dak) en we zijn zelfs bezig geweest in de tuin. 't Was dan ook wel een superzalig weertje vandaag!

Vanavond lekker rustig op de bank met een filmke, morgen staat een bezoekje aan mijn broer en daarna aan mijn pa op het programma. Dan kan ik ineens nog eens langs mama gaan, langs haar graf. 't Zal weer janken worden, maar achteraf bekeken lucht dat enorm op.

Voila, dat was het voor dit postje, als ik voor nieuwjaar niets meer schrijf: voor iedereen een heel gelukkig nieuwjaar, en ik geef jullie alvast de tekst uit onze kaartjes mee:

 

Het jaar is alweer achter de rug

En zoals je ziet zijn we hier terug

Om je te zeggen dat er dingen zijn

Die we jullie wensen,  groot en klein

Gezondheid, geluk, liefde en voorspoed

Maar dat is toch maar zoals het moet

Daarom doen we er graag nog wat bij:

De wens op zonnestralen in mei

Ontroering bij het zien van een lach

Dat zalige gevoel bij het begin van de dag

Wegsmelten als je lief naar je kijkt

Omdat alles daarbij nietig lijkt

Dat alles en nog veel meer wensen we jou

Dat, en in in 2008 niet te veel kou…

DE ALLERBESTE WENSEN!

Vanwege Schattie, Peggy en kids

18:31 Gepost door Peggy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) | Tags: film, uitstapjes, verlof, vrije tijd, kerst, genieten |  Facebook |

11-12-07

Yasmine op L-day

Gewoon, omdat ze goed was: Yasmine op L-day. In het begin van het filmpje zwaait de camera even langs het publiek, maar hoewel we helemaal vooraan stonden zie je ons niet. Snik. Enjoy though!

 

10:53 Gepost door Peggy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: yasmine, l-day, mooi, leuk, interview, gayid eu |  Facebook |

09-12-07

L-day 2007

Ik ga kort zijn, voor mij  was het eigenlijk een dikke teleurstelling. De afgelopen jaren had ik me telkens heel goed geamuseerd en ik had er dit jaar dan ook al heel lang naar uitgekeken. Pas op, chapeau voor zij die het ineen gebokst hebben maar het was gewoon niet zo leuk als vroeger.

We zijn 's middags eerst naar Yasmine gaan kijken, dat viel goed mee en aangezien we helemaal vooraan stonden kunnen we onszelf nu wijsmaken dat ze eens diep in onze oogjes heeft gekeken.

foto's_081207 019

Na Yasmine terug naar huis zodat schattie zich kon klaarmaken, ze moest immers een shift werken, ik ging weer naar huis om me om te kleden en dan weer naar daar voor onze gezamelijke shift aan de inkom. Die werd omgezet naar het opruimen van een zaal (iets wat ik niet echt apprecieerde).

We hebben naderhand ook nog een stukje Cappaert Sisters meegepikt maar die vond ik maar niks. Smaken en goestingen verschillen he.

Toen kwam het langverwachte moment: de fuif. En die is mij dik tegengeslagen, er was minder volk, andere muziek, ... We zijn dan ook om twaalf uur naar huis gegaan.

L-day 2007? Voor mij een dikke teleurstelling! 't Was leuk om enkele mensen terug te zien die we elk jaar zien op die dag maar daar blijft het dan ook bij. Hopelijk volgend jaar beter... 


 

13:21 Gepost door Peggy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (10) | Tags: l-day, yasmine, cappaert sisters, fuif |  Facebook |

26-11-07

After the rainbow

there is our pot of gold.... and we will get to it!

Nee, we zijn niet op zoek naar de ultieme rijkdom. Wel naar het ultieme geluk. En ik denk dat we goed bezig zijn. Heel veel praten heeft ons al terug veel dichter bij elkaar gebracht, en da's goed. De sfeer hier in huis is er al een pak op verbeterd. Eigenlijk is het niet zo moeilijk, maar je moet weten dat het nodig is he?

Een voorbeeldje? Bij discussiepunten waarvoor we enkele weken nog heel gefrustreerd gezucht zouden hebben of die tot een stomme ruzie zouden geleid hebben, proberen we nu kalm te blijven en elkaar te begrijpen. Zo simpel, maar  oh zo doeltreffend.

Afgelopen vrijdag zijn we met mijn werk iets gaan drinken. Jaja, schattie was erbij. Afgesproken rond half 7 in Melsele, daar een tijdje gezeten met heel de hoop. En moe maar voldaan thuisgekomen om 6 uur de volgende ochtend. Daartussenin hebben we nog enkele adresjes aangedaan, om af te sluiten in de Ladies Palace in Antwerpen.

Een plaats waar ik van ben verschoten: Frans Bauer en André Hazes zijn niet direct mijn idee van goeie uitgaansmuziek maar soit, we hebben ons er wel op geamuseerd.

Zaterdag moesten we recupereren, op mijn leeftijd blijf je niet meer ongestraft het klokje rond wakker (we waren tenslotte van de ochtend daarvoor wakker he, hadden ook nog de vroege gehad). Maar ook dat recupereren was plezant, samen met schattie :). 

07:20 Gepost door Peggy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vrije tijd, uitgaan, werk, schattie, geluk, praten |  Facebook |

30-09-07

Flikkendag

Ons uitje gisteren was super: het eten heel lekker, het gezelschap heel lief :). Na het restaurant nog even naar een cafeetje in Wetteren waar normaal heel wat ambiance is, maar nu was het gene vette: genre praatcafé... en dat was nu nét waar we geen zin in hadden. Dus de -overigens heerlijke- mojito opgedronken en richting Gent getrokken.

Daar aangekomen ontdekten we dat we geen van beiden onze bankkaart bijhadden... dikke bummer, want we hadden allebei wel zin om eens een goed danske te placeren. Maar niet te lang getreurd, ons ergens gezet waar ze goeie muziek speelden en gezellig bijgetetterd. Om daarna op een deftig uur én nuchter weer naar huis te rijden. Het had anders kunnen zijn maar soit, 't was heel leuk en da's het voornaamste. Want vandaag is het Flikkendag...

banner

(via de banner kom je bij het Flikkendag-promofilmpje)

Ook dit jaar gaan we er naar toe, met onze drie jongsten. De groten hebben andere dingen aan hun hoofd: hun respectievelijke vriendinnetjes... Het belooft weer een heel evenement te worden: het centrale thema is "Europa", en Flikken-korpsen uit de hele unie zullen op het appèl verschijnen.

Nu alleen nog hopen dat het weer een beetje meezit. Ik herinner me keren dat iedereen nog rondliep in T-shirt, vandaag zullen truien en jassen meemoeten...

07:45 Gepost door Peggy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: uit, eten, cafe, flikkendag, gent |  Facebook |

29-09-07

diner @ el greco

De Flair, 't is iets uit mijn jeugd en hoewel ik ondertussen het Flairstadium al lang ontrgoeid zou moeten zijn kan ik er vaak niet aan weerstaan: ik geef grif toe dat als er iets over seks instaat, ik 'm dan koop, ben dol op verhalen over seks. Maar ook de pockets kunnen op mijn trouw rekenen: kappersbezoekjes voor 18 €, hotelletjes in bijna heel Europa voor 30 € per nacht, en de restopocket, waarmee je voor 7 € pp kan gaan eten met z'n twee.

38_extrapocket_rdax_58x150

Die laatste zat er deze week bij (je kan Flair nog tot en maandag kopen, maar je kan ook je pocket nabestellen). Schattie en ik gingen uit eten dit weekend, dat had ik al gezegd, en als het zo goedkoop kan is dat natuurlijk extra leuk he. Het wordt trouwens bij El Greco, een Grieks restaurant hier in Wetteren. 'k Heb nog nooit Grieks gegeten maar het menu was gelukkig zo "nikslustervriendelijk" dat ik het erop waag.

En daarna misschien nog even naar het concert voor verdraagzaamheid dat om half 8 begint op pleintje de zeshoek, ook in Wetteren. Ik kende enkel Jerboa van de affiche, maar die zijn goed dus waarom ook niet he. 

20-07-07

Holi-holiday

We zijn sinds begin deze week in verlof. Schattie en ik that is, de kids hadden natuurlijk al eerder vakantie. Echt weggaan doen we niet, da's voor de toekomst, maar thuis zijn we nog niet veel geweest: de eerste dag van de vakantie hebben we zaterdag afgesloten op de Gentse Feesten (om pas zondag tegen half 7 thuis te komen), we zijn al naar zee geweest, naar Antwerpen en vandaag rijden we naar Mol. Om onze jongste dochter te gaan halen: ze is twee weken bij mijn zus op de camping geweest.

Vanavond trekken we trouwens terug naar Gent ook. Op het gratis Boomtownfestival op de Oude Beestenmarkt treedt om half 12 Mintzkov op, een band die ik best wel goed vind. Wanneer we thuis zullen komen, da's een vraag ... die ik nu nog niet kan beantwoorden :). Via de afbeelding kom je bij de boomtown-website.

logo

Volgende week zullen we meer thuis zijn en hier in huis wat klussen doen waar we anders geen tijd voor hebben. 'k Ga niet zeggen dat ik er echt naar uitkijk maar eens schattie en ik erin vliegen zullen we er wel voor zorgen dat we ons ook daarmee amuseren. Zo heb ik oa voorgesteld om Annelies' kamer eens een make over te geven nu ze tot het einde van de maand niet thuis is, dat zou een leuke verrassing voor haar zijn ...

Volgend weekend hebben we een grote familie-barbecue. Sinds het overlijden van mijn mama, zo'n twee jaar geleden, ben ik de "mater familia" geworden. Enerzijds omdat ons huis groot genoeg is om een bende te ontvangen, anderzijds omdat ik niet graag ergens naartoe trek met mijn bende... Niet alleen mijn vader met vriendin, broer en zussen met hun gezin zullen aanwezig zijn (al dan niet in nieuw-samengestelde vorm), ook de gezinnen van de vriendinnetjes van mijn zoons zullen er zijn... 'k Ben er dan ook zeker van dat het een leuke bedoening wordt.

Een dagje later wordt het dochtertje van mijn zus gedoopt, mijn oudste zoon is peter. Maar laat zal het die dag niet worden.... want de maandag die dan komt is voor mij weer een werkdag.

04-05-07

Moe maar voldaan

Een beetje gebroken maar heel tevreden, da's de beste manier om te omschrijven hoe ik me op dit moment voel.

Uitleg: ik zit al heel de week in mijn vorkliftje, heb het klaargespeeld om de snelste te worden om containers te laden. Krijg veel complimentjes maar veronderstel dat de rest gewoon heel traag is en veel tettert. Ik babbel ook wel hoor, zo'n brave ben ik nu ook weer niet. Maar soit, ik heb m'n doel een beetje gehaald dus even geen controle meer voor mij, maar heel de dag rondsnorren.

Nu heeft zo'n ding langs geen kanten het comfort van een auto dus tegen de avond ben je helemaal geshaked maar 'k vind het zaaaalig om te doen.

we_can_do_it
Vanochtend ga ik genieten van enkele vrije uren. Ik ga naar Gent, heb 'n date met schattie om te lunchen. Voor we gaan eten moet ik gaan zien voor een nieuw juweeltje voor mijn wenkbrauwpiercing en eentje voor in m'n oor. Verder gaan kijken voor een nieuwe gsm, heb degene die ik nu heb aan m'n zoon verkocht voor 'n prijsje :). Jaja, familiekorting en alles eraf, hij heeft n goeie deal gedaan...

01-05-07

We're havin' a ball

 

Zaterdag met schattie en de twee jongsten erop uit getrokken: eerst naar een huis gaan kijken (dat ons wel aanstond maar spijtig genoeg te klein is om er met ons zevenen in te trekken) en dan naar Terneuzen gereden.

Hebben daar wat gedronken en zo, wat gewandeld, met open mond naar de reusachtige containerschepen die voorbij kwamen staan kijken. De kinderen hebben een heleboel oesterschelpen geraapt (die schattie oa als decoratie in ons aquarium heeft gebruikt, na schoongemaakt en gekookt te zijn).

Daarna naar Gent gereden en op ons gemak een pita gegeten. Zalig lekker. Al bij al een geslaagde dag, daar waren we het allemaal over eens.

zwaardvandewaarheid

Verder genieten we met z'n allen natuurlijk van het zalige weer he. Overdag een heel aangename temperatuur, en ook vandaag heb ik me een heel deel van de middag lekker in de tuin genesteld met m'n nieuwe boek. Eentje uit de reeks "De wetten van de magie" van Terry Goodkind. Daarvan heb ik me vorige week het eerste deel aangeschaft, "Het zwaard der waarheid".

Heb net de eerste 100 blz gelezen en begin volledig in de ban van het verhaal te geraken. Het gaat over tovenarij, landen die door magische grenzen gescheiden worden en snodaards die de macht proberen te grijpen. Uiteraard zijn er ook personages die vechten voor de goede zaak...

Voor wie geïnteresseerd is, via de afbeelding geraak je bij wat Wikipedia over de auteur vertelt, en meer over de reeks.

 

09-04-07

Kleine pyromaan

Conversatie ten huize schattie en ikke deze morgen:

"Wat gaan we eten vandaag?". "Oh, wat zou je denken van barbecue, dan haal ik in Gent wel vlees.""Awel, dat klinkt heel goed!"

Tweede bedrijf: schattie komt terug met vlees en vraagt zich hardop af waar toch die aanmaakblokjes zijn die we nog hadden... Is ergens toch wel een beetje pissed omdat we zonder die dingen niet gaan kunnen bbq-en terwijl ze zich daar zo op verheugde én er speciaal voor naar Gent was gereden...

Op zo'n momenten voel ik de superwoman in mij bovenkomen, als schattie geroosterd vleesje wil zal ze dat hebben dus ik stort me op het internet om op te zoeken hoe ik het vuur in godsnaam brandend ga houden als de twee blokjes die we toch nog vonden opgebrand zouden zijn...

 

flames 2

De manier die ons het makkelijkst leek was ook de meest voor de hand liggende: met papier en hout. Wij dus aan de slag, beetje papier, kleine stukjes hout (en beetje valsspelen met één van de aanmaakblokjes ertussen) en dan blazen om het in gang te houden.

Ik moet zeggen dat ik er niet echt veel vertrouwen in had dat het ging lukken maar ik moest het toch proberen he... en 't is gelukt! Ok de haardroger heeft meegeholpen want op de duur was ik zo high als een kanon van het blazen in het vuur.

Moraal van het verhaal: toen ik daarna tegen schattie zei dat ik dik twijfelde of het wel ging lukken zei zij me dat ze er alle vertrouwen in had omdat alle dingen waar ik me op stort lukken... Heel groot en lief compliment, mijn zelfvertrouwen is weer een beetje groter, maar het belangrijkste is dat we heerlijk gegeten hebben.

En hiermee besluit ik het elfendertigste mooiweerstukje dat jullie waarschijnlijk lezen maar geef nu toe: het weer was toch inderdaad zalig he :)

18:53 Gepost door Peggy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: barbecue, probleem, vuur, eten, lekker, schattie |  Facebook |

05-04-07

24 hour party people

Eergisteren met schattie een magistraal goede film gezien: 24 hour party people.

Hij gaat over een journalist, Tony Wilson, die één van de eerste optredens van de Sex Pistols ziet. Daardoor geïnspireerd begint hij een nieuw platenlabel, Factory Records. Ze begeleiden oa Joy Divison en de Happy Mondays bij hun doorbraak.

twenty_four_hour_party_people_verdvd

We volgen Tony tijdens de legendarische dagen die volgden na de New Wave, de dagen dat alles kon, geld mocht rollen, drugs bon ton waren, ...

De film is heel cool gemaakt, bijna als een reality show, met flashbacks in toekomstbeelden, heel veel ironie en de muziek, tja, daar schieten woorden tekort voor.

Voor mij was het een tripje down memory lane, al was ik nog iets te jong om die scene helemaal mee te maken toen. Maar wie net als ik tiener was in de eighties zal vast ook een heel fijn gevoel krijgen als Joy Divisions "Love Will Tear Us Apart" klinkt...

(via de foto kom je bij een uitgebreide bespreking)

12:21 Gepost door Peggy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: film, vrije tijd, muziek, party people, ironie |  Facebook |

18-03-07

Walk the line

Mijn madam heeft me duidelijke instructies gegeven: dit keer eens géén sextalk en aangezien ik altijd naar haar luister zal ik deze keer over iets anders praten .

Vanmiddag hebben we samen naar Walk the line gekeken, de film over het leven van Johnny Cash. (via onderstaande afbeelding kom je op een uitgebreide filmbespreking).

walk the line

Het leven van Johnny Cash ging blijkbaar niet altijd over rozen: in de begindagen van de Rock & Roll werd hij samen met oa Elvis, Carl Perkins en Jerry Lee Lewis bekend. Gloriedagen maar met de roem kwamen ook de drugs...

Hij ging op tournee met June Carter, een countryzangeres, en werd verliefd op haar. Hij was echter al getrouwd... Dat was niet het enige waar hij mee te kampen had: hij was jarenlang verslaafd aan oppeppende pillen en raakte er pas vanaf toen hij besefte dat hij June nooit zou krijgen tenzij de pillen tot het verleden zouden behoren.

Johnny Cash

We hebben genoten van de film, leuke muziek, goed geacteerd. Reese Witherspoon kreeg trouwens een Oscar voor haar vertolking van June Carter. Net als hoofdrolspeler Joaquin Phoenix zingt ze zelf en ze leerden ook beiden hun instrumenten bespelen.

Aanrader!

25-02-07

Ex Drummer

Herman Brusselmans... De mens is op z'n minst gezegd een cultfiguur: door velen verguisd, door anderen verafgoodt. Ikzelf vond het tot op heden nogal een raar figuur, 'n beetje een freak. Normaal probeer ik nooit voort te gaan op wat ik hoor over mensen, maar het feit dat ie meestal niet echt gunstig spreekt over bijvoorbeeld vrouwen en holebi's zorgde er toch wel voor dat hij niet in mijn bovenste schuif lag...
Toch was ik meer dan geïntrigeerd door de berichten over de verfilming van zijn boek "Ex Drummer"...

Ex-Drummer Filmeditie
Vorige week had ik tickets gekocht voor de bioscoop en gisteren besloten we die te gebruiken. Tot mijn grote vreugde gingen we naar Ex Drummer kijken.
Awel, ik ben van begin tot einde volledig in de ban van de film geweest! Hier en daar had ik al gehoord dat hij heel gewelddadig was en enorm rauw, maar net dat was voor mij de kracht van de film. Het gaf me een "het leven zoals het is: white trash & beginnende rockgroepjes" gevoel.
Zelden zo'n goeie (Belgische dan nog!) film gezien, en dan te zeggen dat ik onlangs op Stubru nog hoorde zeggen dat ooit gezegd werd dat Brusselmans niet verfilmbaar is... So wrong!!! Zonder de pretentie te hebben een filmkenner te zijn staat deze prent voor mij op hetzelfde niveau van Tarantino... Het zal dan ook wel niet zomaar zijn dat het de Vlaamse Trainspotting wordt genoemd...

Schitterende film dus wat mij betreft, maar ook de muziek is steengoed! Iedereen kent ondertussen Flip Kowliers "De grotste lul van 't stad", maar ook Arno, Millionaire, An Pierlé en nog veel anderen leveren fraaie staaltjes muziek af.
Absolute aanrader dus... Via de afbeeldingen kom je respectievelijk op de officiële site, bij de trailer van de film en Flip Kowlier's "Grotste Lul Van 't Stad".

Voor wie meer info wil:

15-02-07

Euuuuuuhm

Eergisteren smste schattie me dat mijn blog op 2 stond in deze categorie. Vond ik wel fijn eigenlijk... Lang heeft het echter niet geduurd, vandaag was ik alweer naar de vierde plaats gezakt.

Niet dat die rankings me veel kunnen schelen, maar ik geef toe dat het me wel pleziert als ik veel gelezen wordt, wie schrijft die blijft tenslotte, en nog meer van dat gedoe.

Ik heb enorme bewondering voor mensen die goed kunnen schrijven. Niet alleen voor "échte" auteurs, ook briefschrijvers, bloggers, columnisten, ... Als ze gewone dingen op een gevatte, originele manier kunnen weergeven ben ik verkocht.

writing_l

Ook ik ben licht verslaafd aan schrijven. Doe het heel graag en kan enorm genieten als ik complimentjes krijg over mijn epistels. Heelder dagen loop ik te fantaseren, verhalen te bedenken, de ultieme manier te zoeken om iets te vertellen.

Maar helaas... tegen de tijd dat ik ze aan papier/scherm wil toevertrouwen zitten ze ergens ver weg in de onderwereld van mijn brein. En schrijf ik ook wat er in me opkomt, maar nooit is het zo spannend of gevat als ik wilde. Spijtig? Beetje wel ja. Maar zolang ik kan blijven proberen ben ik allang content.

19:25 Gepost door Peggy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: schrijven, blog, ranking, origineel |  Facebook |

27-01-07

Short Blog Service - SBS

Ondanks het feit dat ik na deze hele (*) werkweek absoluut KAPOT was, heb ik er toch een goed gevoel aan overgehouden.

Echt veel werk was er niet, ik veronderstel door de storm en dat daardoor de boten die onze containers met zendingen vervoeren vertraging hadden...

Donderdag om half 9 mogen stoppen, vrijdag ook niet gek veel te doen maar soit, uiteindelijk hebben we onze dag wel volgekregen.

(*) Gisteren kregen we te horen dat we zaterdag niet moesten werken... Algemene vreugde natuurlijk. Die zaterdagen zijn wel een goeie manier om overuren op te sparen maar wanneer we niet moeten komen hoor je niemand klagen . Aangezien een hele week normaalgezien 5 dagen telt maar voor mij om de twee weken eentje meer is het dus een twijfelgevalleke...

Ik bekijk het in elk geval als een kadootje: zomaar twee dagen weekend ipv 1 en een beetje... Heb zalig mogen uitslapen van schattie en heb daar enorm van genoten. Resultaat daarvan is dat ik al de hele dag met een grote smile loop!

Smile

Na de middag voorgesteld dat ik de wekelijkse boodschappen op mij zou nemen (Schattie was immers al de hele dag in de weer). Mijn oudste zoon ging mee en we kwamen nog maar binnen in de supermarkt en de koopjes lachten ons toe...

Nu hadden we vorige week net een nieuw (heel klein) tv-tje gekocht, zodat de kids boven kunnen x-boxen. Een tweede dvd-speler zou er ook komen binnenkort.

Maar toen ik de toestellen zag die er uitgestald stonden aan echte dumpingprijzen kon ik het natuurlijk niet laten schattie even te bellen om te vragen of ik er een mocht meebrengen. En kreeg, tegen mijn verwachting in, groen licht, hoi hoi!

Na een snelle brainstorm toch gekozen voor de goedkope (99,90 €), niet in solden staande, van een obscuur merk zijnde, dvd-recorder (al een hele tijd op ons wanted-lijstje) ipv voor de dvd-speler van Sony die maar 70 € kostte. Er stond ook een dvd-recorder van Philips voor 140 € maar he, je kan je budget blijven rekken he? Een dvd-recorder wilden we echt al heel lang, hebben er trouwens al meer dan eens bij staan twijfelen maar de prijs schrikte ons altijd af. Maar als je zo'n ding dan ineens voor pakweg minder dan 100 € ipv meer dan 250 kan kopen zwicht je met plezier...

Bij thuiskomst het ding uitgepakt, we zijn tenslotte alletwee wel wat multimediagek. En minstens 2 uur bezig geweest om te proberen het ding geïnstalleerd te krijgen... Om het dan, heel gefrustreerd op te geven: we vinden onze kanalen, kunnen alles instellen, maar als we via dat ding naar tv willen kijken/iets opnemen hebben we geen geluid.

We hebben vanalles geprobeerd maar het lukt gewoon niet. Bummer. En niet goed voor mijn humeur want als ik iets koop wil ik dat het werkt. Punt. Uit.

Dus maandagochtend alles weer mee en terug naar de winkel...

22:39 Gepost door Peggy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vrije dag, werk, schattie, winkelen, miskoop |  Facebook |

20-12-06

Lijstje voor vandaag

 • Eerst naar de hulpkas zometeen. Daar moet ik naartoe omdat ik vorige week een brief kreeg van de RVA dat er beslag was gelegd op mijn stempelgeld, maar als ik kinderen ten laste had -en dat ook nog even kon bewijzen alsjeblief?- er aanspraak kan gemaakt worden op een vermindering van het deel dat voor beslag in aanmerking komt.
  'k Was licht verbaasd toen ik die brief kreeg, want mijn schulden zijn al meer dan anderhalf jaar betaald... En ik werk ook al meer dan een half jaar. De administratieve molen draait dus niet traag, maar belachelijk traag bij de nationale diensten!
  Maar soit, ik hou niet van loose ends, dus ga ik de lieve mensen bij de hulpkas strakjes uitleggen dat ik terug een solvabel meisje ben en dat ze dat aan de RVA moeten doorgeven (rechtstreeks kon ik het daar niet in orde brengen, het moest via mijn uitbetalingsinstelling).
  Administratieve vereenvoudiging? My ass!
 • Dan even naar schattie's werk om haar doktersbriefje binnen te brengen: ze heeft een fameuze valling te pakken en ziet er serieus van af. Maar da's natuurlijk een extra stimulans voor mij om haar extra te verwennen . Op dit eigenste moment ligt ze nog lekker te slapen, en iedereen weet dat dàt wonderen kan doen als je ziek bent.
 • Tot slot nog even langs de zonnebank. Dat lijkt ondertussen al eeuwen geleden en als je weet dat mijn huidje in de wintermaanden de tint heeft van een chronisch zieke, dan begrijp je dat ik er écht naar uitzie om weer een meer gezond kleurtje te krijgen. 't Is natuurlijk ook puur ontspannen en genieten he, tijdens deze koude maanden!

Voila, mijn voormiddag in een notedop. Heel fijn vind ik dat ik me niet hoef te haasten. Lekker op mijn eentje, spijtig van de kou (ik haaaaaaaaaaaat kou) maar ik ga m'n dikke jas aantrekken en zo zal ik er wel tegen kunnen.

Als afsluiter nog -hopelijk- goed nieuws wat betreft onze auto: waarschijnlijk hebben we hem morgen. Niet de Chrysler, we hebben met de verkoper een deal gesloten en een andere gekregen. Niet zo groot, maar wél schoon, wel een onderhoudsboekje en -please please please- wél in orde...

 

09:10 Gepost door Peggy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rva, schattie, auto, zonnebank |  Facebook |