04-05-09

dagje Nederland

Ben vrijdag met schattie en kids naar Nederland geweest, dagje weg van alle zorgen. Jaa, we zijn uit elkaar en nee, we haten elkaar niet. :P

Zijn eerst gaan wandelen in Sas Van Gent ...

IMG_0002

En er daarna ook nog lekker gegeten.

Dan afgezakt naar Terneuzen. Eerst naar de kinderboerderij. Spijtig genoeg stond er op hun website niet vermeld dat ze gesloten waren op 1 mei, maar dik pluspunt tegenover Belgische kinderboerderijen is dat we hier helemaal rond konden wandelen en zo toch nog een beetje beestjes konden kijken.

IMG_0026

IMG_0030

Tot slot zijn we in Scheldorado, het subtropisch paradijs, gaan zwemmen. Lees, de kids zijn gaan zwemmen, wij hebben veel gepraat en zijn even in het water geweest. Maar 't was fun en dat is wat telt he.

Al bij al een heel geslaagd dagje weg :)

21-01-08

Drie weken

Heeft het geduurd voor ik weer iets schreef. Het kwam er gewoon niet van. Wat er ondertussen gebeurde:

 • veel tijd met schattie doorgebracht, alle tijd die we hadden eigenlijk. En het was zalig. We zijn weer naar elkaar toegegroeid en ik ben daar heel gelukkig om. Want voor hetzelfde geld was ik haar nu kwijt, en dat zou ik mezelf nooit vergeven hebben.
 • Ben terug aan het werken, de derde week gaat vandaag in. En ook daar is het goed geweest, hard moeten werken, dat wel. Maar met voldoening als gevolg en meer vraag ik niet.
 • Gisteren nieuwe zetels gekregen. Allez ja, nieuw, van de mama en papa van Nonkel J en nu hebben we genoeg zitruimte voor ons allemaal, wat wél nieuws is...
 • Heel veel gelezen: bijna al mijn boeken die ik met Kerst kreeg zijn uit, en ben nu bezig aan het tweede deel van een trilogie over Keltische stammen. Super gewoon.
 • Samen met schattie bezig aan een budgetproject dat ons op zijn minst uitdaagt zo weinig mogelijk op te doen. Het is strikt maar we staan er met z'n twee heel erg achter want dan gaan we nog sneller meer leuke dingen kunnen doen
 • Vorige week ook de eerste keer op therapie geweest. Nog steeds verkennend though, pas binnenkort zal het echt van start gaan. Maar zoals het de eerste keer ging,  dat geeft mij heel veel moed om door te gaan.
Tot gauw allemaal!

06:52 Gepost door Peggy in Gezin | Permalink | Commentaren (1) | Tags: werk, kiefde therapie, lezen, salon, gezin |  Facebook |

23-09-07

De levens van een kat

Deze week had onze Vlek het weer aan zijn been, letterlijk dan: hij kwam binnen na zijn nachtelijke pleziertochtje en we zagen dat hij mankte. Dierenarts gebeld en hem binnengebracht.

De arts maakte een foto van zijn pootje en even later wisten we wat er scheelde: heel zijn enkelgewricht is kapot: waarschijnlijk is er een auto overgereden. Hij moest een gipsje hebben maar om de breuk goed te kunnen zetten moest hij in slaap gedaan worden, we hebben hem dus een nachtje daar moeten laten slapen (ik kon hem niet gaan halen want stond met de late).

 

DSC00040

 


Na zijn oogje te zijn kwijtgeraakt zal hij binnen zes weken na zijn gips (die elke week ververst moet worden omdat de watten die vanbinnen zitten beginnen te rotten, ieuw) ook een enkel-gewricht hebben dat niet meer zal werken. Maar 't belangrijkste is dat ie nog bij ons..

Voor de rest fijne week gehad, vrijdag out of the blue naar schattie's broer in Kortrijk geweest en het nachtleven ingeduikeld. Totaal onverwacht dus heel plezant, tot het ineens na 2 uur was en we nog terug naar Wetteren moesten. Omdat ik moest werken zaterdag, beginnen om 6 uur... Mijn bedje heb ik dus welgeteld 20 minuutjes gezien en af en toe ging het niet heel goed maar uiteindelijk ben ik de dag doorgekomen en kon ik naar huis. Crashtime :)

Nu alweer goed uitgerust, lekker geslapen eigenlijk, en er vandaag nog een tof dagje van gemaakt met onze 2 kids die thuis waren door in Puyenbroeck te gaan wandelen; een aanrader trouwens! 

19:30 Gepost door Peggy in Gezin | Permalink | Commentaren (1) | Tags: vlek, ongeluk, gips, uitgaan, slapen, puyenbroeck |  Facebook |

17-09-07

Oef

Vandaag heb ik mezelf een kadootje gegeven: ben om 17 u gestopt, terwijl ik eigenlijk tot 22 uur moest werken. Er was niet veel werk, en ik had niks geen goesting (monday, monday ;) ).

Mijn liefste heeft morgen de test van haar cursus personeelszaken, en ik dacht dat ze het wel fijn zou vinden als ik vanavond de zorg voor de kinderen een beetje zou overnemen zodat zij alles nog eens kan overlopen (sjjjt niet zeggen maar ze is wat zenuwachtig, schattig vind ik dat).

Uiteindelijk zal ik al content zijn als ik alles een beetje onder controle zal kunnen houden, want ben moe (alweer monday, monday, dat lijkt traditiegetrouw MOEdag te zijn). Wie zei er ooit dat je na het weekend uitgerust bent? Ik raak dat pas tegen het einde van de week ...

Maar al bij al amuseer ik me met alles dus we nemen dat moeheidje er wel bij, 't is het meer dan waard! 

19:23 Gepost door Peggy in Gezin | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gezin, schattie, werk, test, moe |  Facebook |

12-09-07

Kleine wasjes, grote wasjes

We hebben ze allebei, en in overvloed :)

Maar eigenljik wou ik het meer hebben over kleine kindjes, grote kindjes... Met kleine kindjes heb je eigenlijk kleine lastjes, met grote kindjes grote. Ok, toegegeven, met grote kindjes kan je beter praten, lekker discussiëren, 't is zalig om te zien hoe ze hun weg zoeken, maar hell, je wordt moedeloos van hoe ze je proberen te manipuleren en hun zin trachten te krijgen...

'n Voorbeeldje? Wel, bij ons krijgt elk kind elke dag een taak. Groot of klein, die taken worden randomly gewisseld. Daar hoor ik nooit over klagen. Maar als die groten eens iets extra willen en wij zeggen dat ze daar dan ook een extra taak voor moeten doen..... dan is het hek van de dam!

Ach, we mogen niet klagen, ondanks de strubbellingen die hier voorvallen (en ongetwijfeld in alle gezinnen met kids in de leeftijden van die van ons) hebben we een tof gezin en mogen we overal komen met onze kinderen en da's toch ook al iets moois he.

Bon, 'k ga de discussie over het vriendinnetje dat al dan niet mag blijven van 't weekend verder volgen :) 

19:32 Gepost door Peggy in Gezin | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gezin, kinderen, problemen, opgroeien, pubers, geluk |  Facebook |

04-09-07

New stuff

Het aankopen van iets nieuws wordt bij ons altijd oneindig uitgesteld, met als gevolg dat sommige dingen het al eens durven te begeven en we wel moeten gaan shoppen... Een tijdje geleden was dat het geval met onze auto, dus nieuw karretje gekocht, zo zijn we toch ineens een paar jaar safe en ik kan 'm tenslotte niet missen: moet elke dag 70 km rijden naar mijn werk.

01425sz1i15443100

Afgelopen zondagmiddag besloot onze pc totaal onaangekondigd te sterven, en als je weet dat we allebei toch redelijk verhangen zijn aan onze digitale vrijheid, snap je dat we het even spaans benauwd kregen. Ok schattie zou eventueel op het werk nog online kunnen gaan maar echt netjes tegenover de werkgever is dat niet dus doet ze dat niet veel.

Ons besluit was gisterenochtend dus snel genomen: we halen een nieuwe computer, en degene die je hierboven ziet is het geworden. In vergelijking met wat we hadden is het een snelheidsmonster, zalig gewoon... Alleen spijtig dat we nu zeker weten waar we voor werken, en dat voor een tijdje ;)

16:41 Gepost door Peggy in Gezin | Permalink | Commentaren (0) | Tags: aankopen, duur, auto, pc, nieuw |  Facebook |

30-08-07

't Is weer voorbij ...

... die mooie zomer ...
Ja tarara, niks geen mooie zomer. Maar soit, we kunnen er niks aan doen, hoogstens hopen dat de volgende beter zal zijn. En wie weet krijgen we die Indian Summer die ons nu voorspeld wordt, inderdaad echt. 

Wat ook op zijn laatste beentjes loopt is de schoolvakantie. 'k Ben er niet rouwig om, twee maanden is veel te lang he. Vanaf volgende week zullen mijn kinderen, samen met honderdduizend anderen, weer richting klaslokalen trekken... 

school

Dus vanaf maandag, eindelijk weer regelmaat in ons leven, tijdens het verlof is dat soms ver zoek: we werken beide fulltime dus qua kinderopvang moeten we soms heel inventief zijn maar gelukkig kunnen onze oudste zoons inspringen wanneer het nodig is. Meestal liep alles vlotjes maar het gebeurde ook wel eens dat de kleintjes het hen moeilijk gemaakt hadden en wereldoorlog 5 precies aan de gang was wanneer we thuis kwamen... Ach ja, we hebben het met z'n allen weeral overleefd he, da's toch het belangrijkste.

Morgen moet ik met mijn zoons hun boeken al gaan halen en man, het is toch wel stikkeduur he, de prijs van de oudste zijn boeken alleen overtreft de schoolpremie die we voor alle kinderen samen kregen... En dat zijn dan alleen nog maar die 2 hun boeken, dan hebben we het nog niet over overall (met schoolembleem), turngerief (idem), werkgerief (de ene volgt de richting bouw, de andere automechanica), ........ Gelukkig zitten er nog 3 in het lager onderwijs, en dat zou volgens de spotjes geen financiële aderlating meer zijn voor de ouders. Ik ben benieuwd!!!!!

00:00 Gepost door Peggy in Gezin | Permalink | Commentaren (0) | Tags: werken, gezin, school, kinderen, duur, gerief |  Facebook |

06-05-07

LIfe is for the daring

Een week of twee geleden zei schattie me dat ze het ook zag zitten om een huis te kopen en begonnen we tegen 500 per uur te zoeken. Immoweb, Hebbes, overal zochten we.

We mailden, belden, maakten afspraken en gingen al een paar huizen bekijken.

Vanavond hadden we ook een afspraak. Toen ik er de foto's van zag op internet was ik wég van de keuken, maar daar kan je natuurlijk geen oordeel op baseren he...

illustration-illustratie_smiley-emoticon_02

We hadden al een zalige dag gehad, allebei een nieuwe gsm gekocht waar we wreed content mee zijn, voelden ons ultragoed met elkaar. Waren een tikje moe toen we ernaartoe gingen maar soit, dat kan gebeuren he.

We kwamen ruim op tijd aan, zij het dat ik natuurlijk weer een verkeerd huisnummer had opgeschreven (en het toeval wou natuurlijk dat er daar ook iets te koop stond ). Maar geen probleem, schattie checkte effe het gsm-nummer dat ze had en belde maar om zeker te zijn. Enkele huizen verder stak een mevrouw haar hoofd uit de deur en wij naar daar.

We gingen binnen en al vanaf de eerste seconde vond ik het een ongelofelijk warme en uitnodigende woning. De mensen die erin wonen hebben ook vijf kids dus de ruimte is er. Kamer na kamer gingen we door en het goeie gevoel bleef.

Naderhand met die mensen aan tafel gezeten en nog wat gebabbeld. En... een compromis getekend... We hebben hetzelfde fantastische gevoel bij het huis en geef toe: waarom langer zoeken als je je goed voelt?

Er breken dus spannende weken aan: lening aanvragen, notaris bellen, checklist opstellen ivm wat hier nog gedaan moet worden om het tip top achter te laten, ... But I love it, and I think my baby does too...

00:10 Gepost door Peggy in Gezin | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gezin, huis, kopen, compromis, spannend, toekomst |  Facebook |

22-04-07

Spannend!!!

Een dikke 2,5 jaar wonen we hier in Wetteren in ons huurhuis, en 't is hier goed leven. Toch begon het een tijdje geleden weer te kriebelen bij mij om er eentje te kopen (ik blijf niet eeuwig jong he) maar schattie was niet voor het idee te vinden...

Ik besloot vorige week toch nog maar eens stilletjes te beginnen over de voordelen van een eigen vs een huurhuis en guess what: ze ziet het nu wel zitten!!! Dus wij immosites beginnen afschuimen en gisteren vond ik er eentje dat ons allebei volledig aanstaat...

House4SaleSign

Vier slaapkamers en mogelijkheid tot meer (er is een hobbykamer van 90 m²), keuken in orde, badkamer idem, mooie living. Op een kwartiertje rijden van mijn werk (schattie zou dan met de wagen kunnen gaan werken in Gent), in een rustige omgeving, vlak bij bossen en op enkele minuten wandelen van de Nederlandse grens.

Vandaag konden we ons natuurlijk al niet houden en we zijn gaan kijken... En nu zijn we helemaal verkocht natuurlijk! De volgende dagen zullen dus volledig in het teken staan van afspraken met immo, notaris, woningfonds, ...

Duim dus maar heel hard voor ons dat het in orde komt... We proberen wel in te calculeren dat het misschien niet doorgaat maar ik geef eerlijk toe dat we dan heel teleurgesteld gaan zijn...

20:28 Gepost door Peggy in Gezin | Permalink | Commentaren (4) | Tags: gezin, kopen, huis, wonen, verhuizen, spannend |  Facebook |

15-04-07

Afgelopen week(end)

Alweer geen tijd gehad om te posten maar al bij al 'n vrij goeie week gehad...

 • veel gewerkt, niet alleen in mijn magazijn (14) maar ook in de 15 en de 22... en hoofdzakelijk met de vorklift gereden - zalig- en best tevreden geweest. Zelfs de zaterdag een extra shift gedaan, goe voor mijn uurkes maar ook plezant dat ik kan helpen.
  In deze optiek ook een extra dankwoordje voor mijn ****tje (ze vindt het leuk als ik haar naam zeg) omdat ze mij zo tegemoet komt... en ik moet daarbij dan heel de tijd denken aan She's my man, waar IK dan het manneke ben dat misschien soms wel eens een béétje profiteert van het vrouwtje... (voor de liefhebbers: Scissor Sisters treden volgende week op in Hasselt maar het is uitverkocht... SNIK!!!)
  Lieveke, je zorgt echt wel keigoed voor me/ons, en het is superlief dat ik mijn droomke op het werk zo kan najagen door jou...
 • vrijdag met schattie en de kleintjes voor we naar de carrefour gingen gaan eten in de lunch garden. I hate the food maar 't was gezellig
 • Living in Wetteren... vandaag dus moeten gaan stemmen... De enige gemeente in België waar de gemeenteraadsverkiezingen ongeldig waren... maar soit, het is achter de rug
 • Gisteren naar het familiepark Harry Malter geweest met onze jongste kids. Best leuk, alleen spijtig dat het park er zo onderkomen uitziet want met iets meer middelen/tijd/aanpak zou het er heel anders kunnen uitzien. Maar 'n wree geslaagde middag!
Shesmyman_cover

Vandaag dan... We moesten de oudste zoon gaan halen bij mijn papa en zijn ineens langs het graf van mij mama geweest. Schoon plantje meegenomen, iets dat ze graag zag.

Aan het graf echt snottebellelang staan huilen, niet te doen. 't Was al een tijdje geleden dat ik er nog geweest was en ik hang zo graag altijd de stoere uit he, maar ik heb 'n piepklein hartje . Schattie was zo lief om de kleintjes al mee terug buiten te nemen om me nog even met haar alleen te laten.

Doorbraak in de relatie met de nieuwe vriendin van mij pa ook: toen ik hem vertelde over het plantje dat we op haar graf gezet hadden zag ik dat er tranen in haar ogen kwamen maar ik kan er toch niet over blijven zwijgen tegen haar he?

Ze vertelde me toen dat ze in een kast allerlei dingen van ons mama hebben gezet en dat deed me echt wel deugd. Ik ging ernaar kijken en ze huilde bijna toen ze me vertelde dat ze mama haar plaats niet wilde innemen.

Goh, ik schaam me echt wel eigenlijk: ik heb het haar echt niet gemakkelijk gemaakt en toen mij pa daarstraks zij dat ze zo bang van mij was... ik kan me echt niet inbeelden dat ik zo'n kreng kan zijn maar blijkbaar is het dus wel zo. Maar laat ons hopen dat het goed komt he...

Leuke noot om te eindigen: schattie heeft me gezegd dat ze het eventueel toch zou zien zitten om nog een huis te kopen, 't is mijn droom maar zij zag het niet zitten. Maar ze heeft nagedacht en wil me tegemoet komen... I've got the best woman in the world!!!

21:47 Gepost door Peggy in Gezin | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gezin, papa, mama, vrije tijd, week, schattie |  Facebook |

01-04-07

Kwaaak kwaaaak

Schattie was net het aquarium aan het schoonmaken en ik heb me ondertussen geamuseerd met het filmen van de kikkertjes en de visjes in de tijdelijke kom...
Ok, ik ben geen Spielberg en zal het ook nooit worden maar 't is wel koddig om te zien he? Ben allang content dat ik het heb klaargespeeld om het te filmen, het op de pc te zetten én te uploaden naar de online storage... En het resultaat aan jullie te kunnen tonen :)

20:27 Gepost door Peggy in Gezin | Permalink | Commentaren (0) | Tags: schattie, aquarium, visjes, filmpje, kikkertjes |  Facebook |

24-03-07

Nurse me

Het lijkt hier wel een ziekenhuis, de virusjes, bacilletjes en kwaaltjes tieren welig: Schattie heeft een keelontsteking, oudste dochter een oorontsteking, jongste vreselijke hoofdpijn. Tweede zoon kon gisteren niet naar school wegens koorts en zelf stond ik elke ochtend op met een hoofd vol watten.

Gisterenavond is de dokter langsgeweest en het weekend zal ipv voor vermaak voor herstel dienen. Soit, niks aan te doen en ondergetekende is verpleegsterke van dienst. Iets dat ik graag op me neem, schattie doet hetzelfde voor mij als ik out ben.

nurse_me

Denk dat schattie het heel leuk zou vinden als ik in zo'n outfitje ten tonele zou verschijnen maar helaas lopen er hier nog een handjevol kids rond die het maar heel raar zouden vinden om mama zo te zien. We houden het dus maar bij als fantasietje...

Voor de rest best een goeie week gehad, waardering op het werk en goeie verstandhouding thuis.

16:11 Gepost door Peggy in Gezin | Permalink | Commentaren (2) | Tags: ziek, herstel, genezen, nurse, werk |  Facebook |

19-03-07

Aiai caramba

Vorige week met z'n allen genoten van die eerste heerlijke lentetemperaturen. Nu is 't al heel wat minder en natuurlijk heeft net nu onze mazoutbrander het laten afweten. Dikke bummer!!! Ineens deed hij niks meer dus is het een typisch geval van twee madammen bijeen die niet goed in het oog  houden wanneer de stookolie op is (zeer goed mogelijk dus) of is het de brander waar iets aan mankeert? Wij weten het niet, maar de meneer die ons in het verleden uit de brand (euh...) hielp komt vanavond kijken...
Cold
Ik hoop maar dat het inderdaad iets aan de brander zelf is... We hadden namelijk toch ruim genoeg mazout besteld en hebben minder moeten stoken. Dat zou er toch voor moeten zorgen dat we nog over hebben, niet? Of gaat die bewerking niet op en zijn er externe factoren waar we rekening mee hadden moeten houden? We zullen wel zien he...

08:33 Gepost door Peggy in Gezin | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gezin, kou, verwarming, mazout, kapot |  Facebook |

21-02-07

Blub, blub

't Is misschien iets dat je van ons, bijdetijdse lesbo's (wannebe of for real, dat laat ik in het midden )niet zou verwachten, maar we houden ons al eens graag bezig met onze visjes.

Jaja, ondanks de afkeer tegen de tijd dat het aquarium moet worden schoongemaakt vinden we het wel plezant dat we het ding, mét inhoud uiteraard, hebben... We hebben er zelfs 2, één ronde en één gewone (die trouwens met de feestdagen dienst deed als superoriginele kerstversiering).

kikkertje

We zijn vandaag nog eens gaan fish-shoppen, en geloof me vrij als ik zeg dat we ons dan supergoed amuseren, het kiezen en keuren van die beestjes en vooral onze zotte praat is iets waar we beiden lichtjes aan verslaafd zijn.

Vorige keer had ik een kikkertje meegebracht, en vandaag hebben we een play-mate voor dat beestje gekocht. Op bovenstaande foto heb ik proberen aantonen waar hij zit, het verstopt zich nl heel graag. Maar in de cirkel zie je z'n beentje... en als je moeite doet zie je heel het creatuur tussen de plantjes door.

visje

Onze andere aankoop ter verrijking van de fauna in 't aquarium was een blauwe Bèta. Ik vond persoonlijk de rode mooier maar heb schattie laten kiezen. Lief he? Twee kopen kon niet want hoewel je die dingen wel bij andere visjes mag zetten mag je er geen twee bij elkaar zetten: ze vechten en verminken elkaar. En een verminkte siervis, dat trekt er niet op he...

Zelf heb ik het drieste idee opgevat om binnenkort ook 'n visbakje te gaan beheren, maar dan met warmwatervissen... Ben 'n klein beetje gék van mini-haaitjes (10 cm groot) en ook de garnalen die ik zag kruipen vandaag wil ik daar dan wel in... Binnenkort... We'll see... Ne mens moet dromen hebben he!

22:29 Gepost door Peggy in Gezin | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vrije tijd, schattie, visjes, kikker, aquarium |  Facebook |

16-02-07

Bad habits

Sinds kort geldt er een belangrijke nieuwe house-rule: er wordt in huis NIET meer gerookt... Op zich wel goed natuurlijk, en ik geef best toe dat ik me bij momenten wel schaamde dat ik binnen zat te roken waar de kinderen bij waren.

Maar dat is nu dus Voltooid Verleden Tijd. We roken nu in ons kot, het achterbouwtje waar onze wasmachine staat. Beter laat dan nooit natuurlijk, binnen blijft het lekker ruiken en de kinderen lopen niet meer met hun hoofd in de wolken.

Uiteraard is het wel even wennen, ik ben nét geen kettingroker maar heb ook geen zin om elke vijf botten naar vanachter te lopen. Gevolg is dat ik ondertussen al heel wat minder rook ook. En dat kan natuurlijk geen kwaad he.

Ook mijn alcoholconsumptie is drastisch aan het verminderen. Ik drink al eens graag een pintje en eentje meer ook. Niet dat ik heelder dagen zat rondloop, dat wil ik niet maar soit, ik lust wel eens een glaasje.

Toen ik echter tegen schattie begon te zagen dat ik de laatste tijd steeds minder goed in mijn kleren kon was ze heel streng en zei me dat ik maar wat minder moest drinken en dat het probleem zich dan wel vanzelf zou herstellen.

We'll see...

18:36 Gepost door Peggy in Gezin | Permalink | Commentaren (2) | Tags: verbod, drinken, vermageren, gezin, roken |  Facebook |

13-02-07

Bones

Ergens in de loop van de dag krijg ik een sms van schattie... Ze is opgebeld door de school van onze oudste zoon... hij heeft gevochten en ze gaan met hem naar de spoed.

Mijn gevoel is heel duidelijk: schaamte, kwaad. Als er iets is waar ik altijd op gehamerd heb is het dat ze NIET mogen vechten van mij. Wat mij betreft is iemand die zijn handen in zijn zakken houdt véél sterker dan iemand die vecht. Helaas gaat het niet altijd zoals je wil he...

Zoveel uur later: weer bericht van school: zijn hand is gebroken (middenhandsbeentje in zijn rechterhand). Blijkt dat één van de leerlingen zijn vriend aan het belagen was en hij is ertussen gekomen. Mooi motief? Misschien wel. Toch had ik liever gezien dat hij niet geslagen had, al zegt hij zelf dat hij pas sloeg nadat hij zelf aangevallen werd omdat hij zijn vriend verdedigde.

Dus vanavond heb ik hem een preekje gegeven... maar ook al gelachen. Hem gezegd dat ik nu wel contact moet opnemen met de school, al is het maar om te zeggen dat hij niet agressief van aard is...

De mevrouw van school die belde zei dat "ze" (de jongeren dus) het allemaal zo'n beetje hebben zitten, dat ze allemaal kort van stof zijn en niet veel nodig hebben. Vraag me af hoe het komt...

19:40 Gepost door Peggy in Gezin | Permalink | Commentaren (1) | Tags: zoon, breuk, geweld, vechten, school |  Facebook |

09-02-07

Hallucinant

Gisteren sneeuwde het voor de eerste keer "tegoei" (zoals wij in Antwerpen plegen te zeggen ). Mijn dochtertje was door het dolle heen, ik iets minder :(. Door het simpele feit dat ik 's middags nog 70 km moest rijden en 's ochtends, na schattie even naar het werk te brengen, een voorproefje had gekregen van hoe de Vlaamsche automobilist, en dan meerbepaald de camionneurs met dit weertype omgaan... Over de gewone chauffeurs trouwens niks dan lof, iedereen paste zich aan, de vrachtwagenbestuurders daarentegen... (via de foto hieronder kom je bij een artikel dat ik vandaag over het onderwerp las in Het Nieuwsblad).

Dat ritje naar schattie's werk duurde trouwens ipv de normale 45 minuten 2 uur en een kwartier.

trucks

Dingen zoals hierboven op de foto heb ik dus gisteren meegemaakt.... Hallucinant gewoon!!! Ik reed op de R4 rond Gent, niet ver voor de afrit Destelbergen. Wij autootjes reden kalmpjes maar die reuzen vlogen langs links voorbij om dan weer af te kappen zodat ze de afrit niet misten. Griezelig, schandalig en eigenlijk niet te vatten...

Ik las verder in mijn krantje en zag haast per ongeluk ergens staan dat "de leerlingen van Don Bosco heel nuchter reageerden"... (hier is het artikel). 

Aangezien mijn twee zoons daar school lopen moest ik natuurlijk eens gaan kijken en viel haast achterover toen ik zag dat ook daar een incident tussen leerlingen plaatsvond, waar een mes bij betrokken was... Ik wist van NIKS...

mes

Kijk, that really freaks me out he... Toen ik aan schattie vroeg of ze ervan wist antwoordde ze bevestigend; de jongens hadden het haar verteld (ik wist van niks omdat ik pas laat thuiskom). Ze zei ook dat er maar een snijwonde was...

Ik heb een beetje moeite met die visie: waar het mij om gaat is dat zo'n snotaap een MES mee naar school brengt en dan ook nog eens het lef heeft dat boven te halen. Ok, er is niks ernstigs gebeurd, maar voor hetzelfde geld gebeurt er een stom ongeluk en valt er wel een slachtoffer...

Om het met de woorden van Swa Backeljauw te zeggen:" In wa veur ne weireld leive wij na??????"

Tot slot nog even dit, al kan het misschien geheimzinnig en mysterieus klinken: zorg voor je vrienden, ze hebben je misschien nodig terwijl je het niet merkt ... en zijn vrienden niet minstens even belangrijk als een goeie relatie?

12:45 Gepost door Peggy in Gezin | Permalink | Commentaren (0) | Tags: onverantwoord, sneeuw, vrachtwagen, mes, geweld, school |  Facebook |

24-01-07

Daddy Cool

Eén van de dingen die ik altijd zeg over mijn positie binnen ons gezin is dat ik de papa ben...

Daarmee bedoel ik uiteraard niet dat ik een autoritair en machtsgeil persoon ben, en net zo min dat ik mijn vrouwtje alle taken laat uitvoeren. Dat zijn de cliché's, al ben ik ervan overtuigd dat die al lang voorbijgestreefd zijn want ik ken een hoop toffe papa's die veel met hun kindjes bezig zijn, er veel aandacht aan schenken, er geduld mee hebben én ook een handje toesteken in de dagelijkse beslommeringen van het huishouden.

Wat ik er wel mee bedoel? 't Is moeilijk om uit te leggen maar ik voel me de daddy... Toen ik weer begon te werken een jaartje geleden was ik apetrots dat ik voor mijn gezin kon zorgen. Toen Schattie eens dagdroomde over een jaartje tijdskrediet vond ik dat super want ik kon voor haar zorgen. Die dingen he.

Toch is het niet altijd even gemakkelijk. En dat komt natuurlijk doordat we bij ons ook een Nieuw Samengesteld Gezin hebben: mijn liefste heeft gekozen voor een leven met mij, en heeft in één trek door ook mijn kids in haar hartje gesloten.

Met mijn ploegenwerk komt natuurlijk onvermijdelijk toch een hoop van het werk op haar schouders neer. Ik probeer wat meer bij te springen tijdens de uren dat ik thuis ben maar daar staat tegenover dat zij ofwel 's ochtends ofwel 's avonds altijd met de kinderen zit.
daddy_cool

 

En kinderen kunnen zagen... En hebben hun kuren... En kunnen het al eens fameus uithangen... En dan meestal nog op het moment dat zij/ik/wij het gevoel hebben dat we hun extra tegemoet komen.

Gevolg: soms barst er eens een bom! Zoals gisteren, al was het maar een klein bommeke eigenlijk hoor. De twee grote zoons hadden geprobeerd om wat extra privilegies te krijgen (hey, ze kunnen maar proberen he ...) maar eigenlijk verdienen ze het niet. Ik mag niet zeggen dat het ettertjes van kinderen zijn of zo, maar toch mogen zij nu eens laten zien dat ze iets extra verdienen voor ze het krijgen ipv dat ze een toegeving van ons krijgen na een belofte van hen die naderhand weer niet ingelost blijkt te worden.

't Is geven en nemen in een gezin. Meestal geven wij veel en nemen genoegen met wat we terugkrijgen maar dit keer zal het andersom zijn: eerst het bewijs dat ze het waard zijn en dan met heel veel plezier hun tegemoetkomen.

Soit, ik dwaal af. Gisterenavond na het werk had ik van Schattie het hele verhaal gehoord en me voorgenomen om vanochtend vroeg op te staan en hen zoals een "goeie huisvader" eens te woord te staan. Je weet wel:"Gasten, komaan he zeg. Schattie doet zoveel voor jullie en ikke ook. Jullie doen goed je best maar de laatste tijd is het een beetje aan het slabakken. Ik zou graag zien dat jullie echt eens laten zien dat je waard bent wat je vraagt en dan gaan we dat met veel plezier toestaan." Zoiets in de aard.

Maar ... ik was hondsmoe vanochtend en geraakte niet wakker. Wekker afgeduwd en terug in slaap. Jongens weg voor ik ze kon spreken. Klein zaagske van schattie dat ik ze niet had kunnen spreken... En terecht. Dus mijn gsm gepakt en de oudste opgebeld. Hem gezegd waar het op stond en dan zijn broer aan de telefoon gevraagd en ook preekske afgestoken.

En nu eens zien of het iets gaat uithalen... Ik hoop het voor hen want hoe dan ook haalt het niks uit als je altijd toegeeft he... Ook in het echte leven (en dat is niet zo gek ver meer voor hen) moeten compromissen gesloten worden om te krijgen wat je wil en hoe eerder ze dàt leren, hoe beter he?

12:40 Gepost door Peggy in Gezin | Permalink | Commentaren (1) | Tags: daddy, kinderen, compromis, conflict |  Facebook |

18-01-07

The simple things

LittleWishes

Iedereen heeft ze wel he, die kleine dingetjes die voor hem/haar persoonlijk het leven helemaal perfect, helemaal af zouden maken... Geen wereldschokkende dingen, niks dat fortuinen kost. Maar wel juist die dingen die voor jou een wereld van verschil kunnen maken... 't Zijn tenslotte de kleine dingetjes die het 'm doen. Bij mij is het niet anders. Al is mijn leven op dit moment best wel ok, toch droom ik van een paar dingen:

 • meer tijd om aan mijn hobbies te spenderen
 • meer geduld op momenten dat ik dat net niet heb
 • een enorme woordenschat én de vaardigheid om me daarmee op een ludieke of spitsvondige manier uit te drukken
 • een manier vinden om mijn grenzeloze fantasie om te zetten in leuke dingen om met mijn kids (fun) maar vooral met schattie (nog méér fun!) te kunnen doen
Soit, iedereen is verantwoordelijk voor z'n eigen geluk he. Beslissingen die je in het verleden nam kan je niet ongedaan maken, er ongelukkig over zijn heeft dan ook geen zin. En doe ik dan ook niet. Maar ik probeer er wel uit te leren. Ook naar de toekomst toe is het niet mijn kleine maar zelfs grote wens om te trachten mijn kleine dromen waar te maken. Want als ik dat doe, en er mijn leven én dat van hen die me dierbaar zijn er ook maar iets mooier, leuker, grappiger, intenser en gelukkiger mee kan maken is mijn missie toch al een beetje geslaagd ...

20:12 Gepost door Peggy in Gezin | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dromen, wensen, toekomst, verleden, doelen |  Facebook |

04-01-07

Een postje

Bijna twee weken geleden dat ik nog eens iets schreef maar ik had niet echt veel zin om te bloggen :S

Ondertussen is de kerstvakantie bijna gedaan en moet ik volgende week eens proberen of het lukt om te werken... Uit de onderzoeken weet ik nu al dat het niet mijn hand is waar wat mee scheelt maar weer mijn nek.

Daar heb ik me een jaar of acht geleden aan laten opereren, de tussenwervelschijf van wervels 5 en 6 was versleten. Daarom hebben ze die twee wervels aan elkaar gezet, met een stukje bot uit mijn heup ertussen en het geheel vastgemaakt met een plaatje.

En nu is het stukje dat daarvoor komt niet meer goed en moet dat op termijn mee vastgemaakt worden. Ik moet het zo lang mogelijk uitstellen, heb zwaardere pijnstillers gekregen en aangepast werk gevraagd.... Dat impliceert spijtig genoeg wel dat ik waarschijnlijk naar een andere afdeling moet en dat vind ik vreselijk. 'k Voel me goed in mijn ploegje maar ik vrees dat er niet veel aan te doen zal zijn...

Soit, voor de rest gaat het hier zijn gangetje met ups en downs maar dat zal overal wel zo zijn he?

16:12 Gepost door Peggy in Gezin | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vakantie, werk, ziekte, bloggen, ups en downs |  Facebook |

12-12-06

Aqua X-mas

Ik zat hier in een eerder postje maar te stoefen dat ik creatief was, maar na afgelopen weekend moet ik de eer toch aan schattie (en zoontje Kristof) laten.

Die twee hebben namelijk op een bijzonder korte tijd een heel leuke, en vooral originele, kerstversiering gemaakt.

aquaX-mas

 

Zeg nu zelf, is dat niet heel goed gevonden? We waren het er al even over eens dat we niet dezelfde versiering wilden als altijd... en toen ik zaterdag even lag te rusten wilde schattie als verrassing toch al eens zien hoe ze ons huisje toch leuk kon aankleden.

Toen ze even strop zat (het idee van het landschapje was al ontstaan bij haar maar ze wist niet hoe ze het moest uitvoeren aangezien onze twee poezen het heel leuk zouden vinden om in zoiets te spelen) kwam onze jongste zoon op het idee om onze oude aquarium te gebruiken.

Supergeslaagd als je het mij vraagt!!!

19:59 Gepost door Peggy in Gezin | Permalink | Commentaren (4) | Tags: kerst, versiering, origineel, speciaal |  Facebook |

08-12-06

We're OKAY

Gezien de overvloed aan inspiratie tegenwoordig lijkt het me tijd om nog eens wat te schrijven.

Allereerst even een update ivm mijn gezondheid. Mentaal begint die weer heel goed te worden. Fysiek echter is het wat anders: gisteren heeft de orthopedist mij voor de verandering nog maar eens twee weken langer thuisgezet. Volgende week moet ik röntgenfoto's en een scan van mijn nek en wervelkolom laten maken. Misschien vinden we zo het euvel. Ik hoop het in elk geval!

Verder hebben we ons heel de week heel kwaad gemaakt op de man die ons de Chrysler verkocht. Zoals in een eerder postje gezegd begaf die het vorige week voor de zoveelste keer. Gelukkig hebben we een jaar garantie op de motor en daar maken we dan ook zonder schaamte volledig gebruik van!

Maar garantie of niet, de verkoper heeft ons heel de week weer met het ene na het andere smoesje wandelen gestuurd. Hij ging het direct laten maken, we gingen onmiddellijk een vervangwagen krijgen, blablabla ... Yeah right. We hadden via de verzekering 6 dagen een vervangwagen en hadden pas na afloop van die periode een andere nodig. En echt, we gingen die hebben, we moesten ons er vooral géén zorgen over maken...

We wilden hem geloven, hem het voordeel van de twijfel geven maar toch draaide het weer op niks uit: ik heb de vervangwagen van de verzekering gisterenochtend binnengebracht en we hebben nog geen andere auto. Erger nog: Meneertje Belofte neemt zijn telefoon zelfs niet meer op... Tel één en één bij elkaar op en inderdaad: we zitten momenteel zonder wagen.

Pas op, we laten ons er niet om kennen hoor. We proberen zo goed mogelijk onze plan te trekken, en het lukt wel. Geluk bij een ongeluk is wel dat ik in ziekteverlof ben (ik werk op 65 km van huis, en ons magazijn is quasi niet per openbaar vervoer te bereiken - zo sowieso niet gaan gezien ik in ploegen sta...).

Dus je ziet, er wordt fameus met onze voeten gespeeld. Maar ... wij zullen aan het langste eind trekken!!! Hij zal het zich nog berouwen dat hij heeft gedacht dat wij - twee madammekes - ons zouden laten doen.

De inlichtingen zijn ingewonnen, aangetekende brief verzonden en oooooh, ik ga me zo goed voelen als alles achter de rug is want één ding staat vast: wij moeten een goeie wagen hebben en die zullen we ook hebben!

Mooiste van heel het verhaal is dit: schattie en ik voelen ons heel sterk en zullen ons niet laten doen!

To be continued ... :)

21:51 Gepost door Peggy in Gezin | Permalink | Commentaren (1) | Tags: auto, werk, schattie, sterk, vechten |  Facebook |

05-12-06

Bwatte?

OneEye001Eerst eens wat nieuws over ons Vlekske. Nee nee, de poes hiernaast is niet onze Vlek (die is namelijk spierwit), maar nadat zijn draadjes deze week verwijderd zullen zijn, zal hij er ook zo uitzien. En dat valt best nog wel mee he? Het beestje heeft ook nog maar weinig of geen last van zijn ongeluk dus eind goed al goed.

Verder is Sinterklaas natuurlijk geweest dit weekend, dat was wel lekker handig zo: ze hadden tenminste eens tijd en gelegenheid om met hun nieuw verkregen schatten te spelen!

Over mijn hand nog steeds geen nieuws spijtig genoeg. Donderdag terug naar de orthopedist, die me weer voor andere onderzoeken op weg zal sturen. Pfff, leuk is wat anders maar soit, niks aan te doen.

Zeker niet vergeten: de Chrysler heeft het nog maar eens begeven, dit keer was schattie er mee onderweg. We hebben nu besloten om alles op alles te zetten om een andere maar vooral wel betere (!!!) wagen te krijgen want we hebben onze buik meer dan vol van alle mankementen die er maar aan bleven zijn en die maar niet goed hersteld geraakten.

Met schattie en mij alles ok. Ben vanmiddag alleen naar de therapie geweest, dit keer om mijn demonen aan te pakken. Een andere keer vertel ik er misschien nog wel eens over.

Voila, dan rest er mij nog enkel te zeggen om te zeggen dat ik blijkbaar op de lijst van nominaties voor de bwards sta. Heel raar vond ik dat omdat ik niet echt de meest consequente blogger ben, geen ongelofelijke schrijfstijl heb of een flashy design. Maar hey, ik vind het best leuk hoor :)

22:41 Gepost door Peggy in Gezin | Permalink | Commentaren (2) | Tags: therapie, sinterklaas, poes, chrysler, bwards |  Facebook |

27-11-06

Dikke pluim ...

... voor mezelf!

Een woordje uitleg? No problemo ... Vandaag was mijn dochter thuis, pedagogische studiedag. Nu ben ik er eigenlijk niet zo'n ster in om met de kinderen bezig te zijn. Maar vandaag heb ik het wel gedaan, tot ons beider plezier!

200px-A_single_white_feather_closeup

We hebben samen geknutseld: ik heb haar laten zien hoe ik in mijn jeugd van lege doosjes leuke opbergdoosjes maakte door er leuke foto's uit tijdschriften op te kleven. Daar zijn we wel even zoet mee geweest.

Vanmiddag hebben we samen gegeten, lekker samenzweerderig alletwee met een boekje aan tafel (mag normaal niet, hehe).

Tot slot heeft ze me ook nog geholpen met lasagne te maken, op zich toch een tijdrovend karweitje maar ook dat is tot een heel goed einde gekomen. En de lasagne was ongelofelijk lekker.

Ik mag dus tevreden zijn over het verloop van de dag, en over hoe ik hem heb omgetoverd tot een echt moeder-dochterdagje :)

20:23 Gepost door Peggy in Gezin | Permalink | Commentaren (2) | Tags: mama, dochter, knutselen, bezigheid, tevreden |  Facebook |

21-11-06

Crea time

Iedereen met een groot gezin weet het, het kost handenvol geld en ik zal dan ook wel niet de enige zijn die z'n hart vasthoudt voor de maand december die eraan komt.

Ook onze jongste dochter is dan jarig, netjes tussen Sinterklaas en Kerst in...

Voila dat weten jullie al, nu het volgende: ik moet volgens onze therapeute meer moeite doen om de band met de kinderen te versterken (hoewel ik heel sociaal ben durf ik daar nogal eens fameus de mist ingaan) en ik ben op het idee gekomen om samen met hen te knutselen. Vind het zelf echt redelijk geniaal van mezelf, op die manier kan ik iets doen wat ik graag doe, ook zij doen het graag en ondertussen zijn we samen met iets bezig. Geef toe...

Wat we gaan knutselen? Wel, zou graag ons huisje eens versieren met zelfgemaakte dingen tegen Kerst. Bijvoorbeeld de grote muur in de living, daar zou ik graag een gigantische, zij het platte, kerstboom voor maken. Die dan versierd kan worden met allerlei dingen die de kids maken, beetje klitteband ertegen aan beide kanten en 't is in orde. We zijn toch van plan om binnenkort te schilderen dus who cares.

14:22 Gepost door Peggy in Gezin | Permalink | Commentaren (2) | Tags: knutselen, samen, kerst, duur, kinderen |  Facebook |

12-11-06

Snif, snuf, nies

0000000961

 

Gisteren opgestaan met een kanjer van een verkoudheid en de dag al hoestend en niezend doorgebracht. Ondertussen al meer medicatie genomen om ze tegen te gaan dan ik normaal op een half jaar neem maar het helpt wel een beetje.

Gelukkig heeft schattie me lekker verwend, ik heb niks moeten doen en heb lekker heel de dag in m'n pyama mogen rondlopen terwijl zij voor alles zorgde. Dat heeft me nog het meest geholpen denk ik .

Verkouden zijn is allesbehalve leuk maar ik zal wel niet de enige zijn die ermee te maken heeft momenteel he?

12:55 Gepost door Peggy in Gezin | Permalink | Commentaren (0) | Tags: verkoudheid, medicijn, verwennen, ziek |  Facebook |

31-10-06

Here kitty kitty

Vorige week dinsdag kwam onze Vlek ’s middags thuis en we schrokken enorm toen we hem zagen: zijn ene pupil enorm verwijd, zijn andere oogje haast uit de kas.

IMG_0004Schattie is er direct mee naar de dierenarts gereden. De eerste dag kon ze nog geen uitsluitsel geven maar de volgende wisten we gelukkig wel dat hij erdoor zou komen.

Hij moest wel geopereerd worden aan zijn kaak die gebroken was, en zijn rechteroogje kon niet meer gered worden en zou eruit gehaald worden…

Vanmorgen zijn we hem weer gaan halen en hoewel ik een beetje bang  was voor hoe hij eruit zou zien was dat heel snel vergeten toen hij op onze schoot sprong! En het valt nog mee, er is een snee met hechtingen in waar zijn oog zat maar als dat genezen is gaat het zijn alsof hij heel de tijd zijn oog dichthoudt.

Eind goed al goed voor onze Vlekkeman…

 

12:56 Gepost door Peggy in Gezin | Permalink | Commentaren (3) | Tags: poes, ongeluk, herstel, vlek |  Facebook |

10-10-06

Een update-je (hoe schrijf je dat toch?)

Awel, ik heb een goed weekend gehad, niks te klagen. Onze oudste zoon had een vriend te logeren, dat bleek een toffe gast te zijn dus hij content en wij ook .

Maar zondagavond begon hij te klagen, pijntje hier, koortsje daar. En toen werd ik een beetje heel pissig want vorige keer was hij ook een hele week ziek en op 't einde van de week wilde hij wél buiten. Wat voor mij niet kan.

Dus toen hij maandagochtend om 4 uur naar beneden kwam, duizelend op zijn benen van de koorts was ik eerder argwanend. En wilde hem niet geloven.... Ik heb hem een pijnstillend/koortswerend pilletje gegeven en hem terug naar bed gestuurd. Natuurlijk kreeg ik enkele uren later een sms-je, "mag ik terug gaan slapen mama?" en ik heb maar ja gezegd. Tenslotte, als hij ziek is is hij ziek... Maar ik wil niet dat ze denken dat ze zomaar thuis mogen blijven!

Soit.

De dokter is gisteren geweest en die dacht aan klierkoorts. Eén dag later is het echter al veel beter met hem, hij zeurt weer en is weer veel mondiger... Dus waarschijnlijk geen klierkoorts, gelukkig maar!!

Voor de rest alles ok hier... Met schattie is de relatie opperbest, ze moet af en toe een serieus zagen wanneer ik vergeet dat ik hier thuis ook nog taken moet doen maar dat neem ik erbij (en zij gelukkig ook ).

Beste nieuws van de week tot hiertoe: ik ben vanmiddag de Chrysler gaan halen. Jaja, raar maar waar, ik vroeg me heel de dag af wanneer het afbeltelefoontje zou komen maar nee hoor, ik heb 'm kunnen gaan halen en wat nog beter is, hij rijdt zelfs GOED! Nu maar hopen dat het zo blijft he...

19:23 Gepost door Peggy in Gezin | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zoon, ziek, chrysler, schattie |  Facebook |

07-10-06

Jippie!!!

4 H le matin.... En ik zit hier weeral te schrijven... Allez, weeral da's relatief natuurlijk maar soit.

Goeie week gehad in feite (buiten maandag maar dat gaan we maar rap vergeten). Maar goed gewerkt, veel en hard gewerkt zelfs dus mag tevreden zijn. En ook met schattie en de kids alles picco bello.

Voor de rest ben ik op een plannetje aan het broeden, eentje waar ik al heel lang mee rondloop. Namelijk het ineen steken van een pc voor kinderen. 'k Kan me nu niet herinneren of ik jullie daar ooit al eens over vertelde maar in het kort komt het erop neer dat ik daar allang mee bezig ben.

Aangezien ik vaak oude pc's krijg en die dan een tweede leven geef was het een kleine stap naar het zo configureren dat die kleine gasten er veilig mee bezig kunnen zijn. Toch was het er nog niet van gekomen om effectief werk te maken van mijn voornemen maar nu heb ik besloten dat toch te doen.

En wel omdat ik enige tijd geleden alweer een advertentie zag voor een door de industrie uitgebrachte kinderpc, prijskaartje zo maar eventjes over de 1600 €!!! Voor kleine kinderen??? Da's toch veel te duur he. Ik zou het er in elk geval niet aan uitgeven...

Dus ga ik aan het werk en eens zien waar ik uitkom ... Wish me luck!

 

04:24 Gepost door Peggy in Gezin | Permalink | Commentaren (2) | Tags: computer, droom, kind, plannetje |  Facebook |