30-12-07

Oh what a day!

Gisteren... 'k word alweer moe als ik eraan terugdenk, maar het was wél een fijne dag.

We hadden ons voorgenomen om vroeg op te staan, maar daar staken de Gangs of New York - die we de avond daarvoor zagen tot na 1 uur - een stokje voor. Typisch wij natuurlijk. Toen we eindelijk goed en wel uit bed waren was het al 10 uur. Dan maar besloten om in de Lunch Garden te ontbijten, dan waren we al onderweg. Zo gezegd zo gedaan en om 5 voor 11 (om 11 uur geven ze geen ontbijt meer) schoven we aan tafel. 

Eerste stop daarna: mijn broer en zijn vriendin. Hij heeft een tof huisje in Melsele en we hebben daar een uur of twee gezeten. Dan onderweg de pistoleetjes opgegeten die we meehadden terwijl we op weg waren naar mijn pa. Eindbestemming Houtvenne, tussen Heist op den Berg en Aarschot.

Ik had ook een plantje mee voor op mama's graf en mijn jongste dochtertje had een kaartje gemaakt, dat ons elke keer deed huilen als we het lazen. Tja, hoort erbij he. We waren al een tijdje bij papa en het werd vrij donker. Ben toen maar even alleen naar het kerkhof gereden.

Was wel blij dat ik ernaar toe ging, maar daarna ben ik altijd vrij down. Logisch natuurlijk.

Toen ik terugkwam was papa aan het vertellen over een straat bij hen in de buurt die helemaal versierd was, ze was op het nieuws geweest. In het archief van het nieuws de juiste aflevering gezocht om de straat te kunnen opzoeken en even later vertrokken. De straat (Ceulemansstraat in Hulshout) en de huizen erin waren inderdaad versierd, zij het dat niet alle huizen meededen. Er waren er mooie, er waren er lelijke. Maar het initiatief is wel tof natuurlijk.

Ondertussen was het al donker en na zessen. We zijn in Mortsel gestopt om pita te gaan eten (Cleopatra op de Antwerpsestraat, nog steeds de allerbeste van de omgeving!!! was trouwens zalig om er nog eens naartoe te gaan) en dan huiswaarts. Ik reed stipt om negen uur de oprit op.

Kids bedje in en wij half gekraakt in de zetel om naar The Triumph te kijken op 5TV. Waargebeurd verhaal over een blanke leerkracht die een zesde leerjaar van nergens naar de beste klas in de staat loodst. Af en toe een traan gelaten, 't was soms best wel aangrijpend... En dan ons bedje in, knor knor. 

08:41 Gepost door Peggy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: uitstap, kerstwensen, broer, ma, graf, pa, pita |  Facebook |

28-12-07

U vraagt, wij draaien :)

De laatste reactie op mijn vorige post (die toch al een dikke twee weken oud was) luidt: "Het laatste nieuws graag". Wel Els, gelukkig was ik net van plan een postje te schrijven. Ik ben niet één van de regelmatigste bloggers maar vroeg of in dit geval eerder laat komt het er altijd toch wel weer van.

Wat is er ondertussen gebeurd? Awel ik ben vanaf deze week in verlof (hoezee!!!) en heb kerstavond samen met mijn gezin gevierd. We hadden ook gasten: het gezin van de vriendin van mijn oudste zoon. 't Was gezellig maar we waren heel moe. Om elf uur lagen we dan ook al in bed. Flauw? Nee hoor, wel nodig. Kadootjes die we kregen: een heel schattige tassenset voor schattie en ik, een nieuwe haardroger (binnenkort kunnen we ons eigen kapsalon opendoen) en een blender. We gaan de heerlijkste vruchten- en andere sapjes kunnen maken...

Verder ook al enorm veel geslapen. Ik ben nooit een goeie slaper geweest maar het begint precies toch te komen zenne. Nachtjes van 10 uur en meer zijn geen uitzondering deze dagen en ik geniet er enorm van. En als ik dan toch eerder dan schattie wakker ben (vaste prik overigens), kom ik even naar beneden en een uurtje later kruip ik er terug bij om haar wakker te knuffelen. Heerlijk, niet?

Gisteren zijn we naar Bee Movie gaan kijken. Leuke film maar ook niet meer. Duur ook overigens, omdat het een digitale film is kost een ticketje zo maar eventjes 8.5 € voor volwassenen en een euro minder voor kinderen. Gelukkig hadden we een voorraadje versnaperingen en drankjes in de supermarkt gehaald, anders zouden we half failliet geweest zijn Knipoog.

Vandaag dan, zijn we er hier in huis eens een beetje ingevlogen: de wasmachine en droogkast draaien al de hele dag, schattie heeft gepoetst, we hebben samen de auto gedaan (ze moet me helpen want ik geraak niet aan het dak) en we zijn zelfs bezig geweest in de tuin. 't Was dan ook wel een superzalig weertje vandaag!

Vanavond lekker rustig op de bank met een filmke, morgen staat een bezoekje aan mijn broer en daarna aan mijn pa op het programma. Dan kan ik ineens nog eens langs mama gaan, langs haar graf. 't Zal weer janken worden, maar achteraf bekeken lucht dat enorm op.

Voila, dat was het voor dit postje, als ik voor nieuwjaar niets meer schrijf: voor iedereen een heel gelukkig nieuwjaar, en ik geef jullie alvast de tekst uit onze kaartjes mee:

 

Het jaar is alweer achter de rug

En zoals je ziet zijn we hier terug

Om je te zeggen dat er dingen zijn

Die we jullie wensen,  groot en klein

Gezondheid, geluk, liefde en voorspoed

Maar dat is toch maar zoals het moet

Daarom doen we er graag nog wat bij:

De wens op zonnestralen in mei

Ontroering bij het zien van een lach

Dat zalige gevoel bij het begin van de dag

Wegsmelten als je lief naar je kijkt

Omdat alles daarbij nietig lijkt

Dat alles en nog veel meer wensen we jou

Dat, en in in 2008 niet te veel kou…

DE ALLERBESTE WENSEN!

Vanwege Schattie, Peggy en kids

18:31 Gepost door Peggy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) | Tags: film, uitstapjes, verlof, vrije tijd, kerst, genieten |  Facebook |

12-12-07

De stijltang

We hebben onszelf voor onze sinterklaas een stijltang kado gedaan, en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad, schattie evenmin geloof ik.

We hadden er al wel eentje, maar die ging niet goed. Aangezien ikzelf met mijn haar een absolute kluns ben, offerde schattie zich telkens op om mijn haar eerst te brushen en het dan ook nog eens mooi glad te strijken. Een proces dat met gemak bijna twee uur in beslag nam. Ik ben dan ook gezegend met vrij dik en golvend haar. Dat ik laat groeien omdat mijn liefste dat zo mooi vind maar dat ik dan weer het mooist vind als het sluik is.

Onze nieuwe stijltang is dan ook echt een bijouke. Voor zij die geïnteresseerd zijn: 't is een Babyliss en ze is echt niet duur maar wat een gebruiksgemak. Zelfs ik kan zelf mijn haar glad maken nu. Wat pas echt cool (euh?) is, is dat je ze gewoon op handdoekdroog haar kan gebruiken. Het sist en stoomt dan wel dat het een lieve lust is maar daarna is je haar lekker glad en sluik.

Ben regelrecht op een stijlverslaving aan het afstevenen, maar dat kan ik me niet aantrekken :) 

12:15 Gepost door Peggy in Privé | Permalink | Commentaren (5) | Tags: stijltang, haar, krullen, mooimaken |  Facebook |

11-12-07

Yasmine op L-day

Gewoon, omdat ze goed was: Yasmine op L-day. In het begin van het filmpje zwaait de camera even langs het publiek, maar hoewel we helemaal vooraan stonden zie je ons niet. Snik. Enjoy though!

 

10:53 Gepost door Peggy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: yasmine, l-day, mooi, leuk, interview, gayid eu |  Facebook |

09-12-07

L-day 2007

Ik ga kort zijn, voor mij  was het eigenlijk een dikke teleurstelling. De afgelopen jaren had ik me telkens heel goed geamuseerd en ik had er dit jaar dan ook al heel lang naar uitgekeken. Pas op, chapeau voor zij die het ineen gebokst hebben maar het was gewoon niet zo leuk als vroeger.

We zijn 's middags eerst naar Yasmine gaan kijken, dat viel goed mee en aangezien we helemaal vooraan stonden kunnen we onszelf nu wijsmaken dat ze eens diep in onze oogjes heeft gekeken.

foto's_081207 019

Na Yasmine terug naar huis zodat schattie zich kon klaarmaken, ze moest immers een shift werken, ik ging weer naar huis om me om te kleden en dan weer naar daar voor onze gezamelijke shift aan de inkom. Die werd omgezet naar het opruimen van een zaal (iets wat ik niet echt apprecieerde).

We hebben naderhand ook nog een stukje Cappaert Sisters meegepikt maar die vond ik maar niks. Smaken en goestingen verschillen he.

Toen kwam het langverwachte moment: de fuif. En die is mij dik tegengeslagen, er was minder volk, andere muziek, ... We zijn dan ook om twaalf uur naar huis gegaan.

L-day 2007? Voor mij een dikke teleurstelling! 't Was leuk om enkele mensen terug te zien die we elk jaar zien op die dag maar daar blijft het dan ook bij. Hopelijk volgend jaar beter... 


 

13:21 Gepost door Peggy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (10) | Tags: l-day, yasmine, cappaert sisters, fuif |  Facebook |

Gratis sms-en?

Al geruime tijd ben ik lid van Sms-city, voor mij een handige manier om toch te kunnen sms-en als mijn gsm bvb in de auto is blijven liggen en schattie daarmee weg is: 't is immers gewoon via internet dan.

Je kan via de banner eens gaan kijken hoe het werkt... 

13:09 Gepost door Peggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: sms, allerlei, gsm, gratis, smscity |  Facebook |

04-12-07

 

't Was al n tijdje geleden, maar na de vorige post kreeg ik toch weer enkele reacties. Afkeurende, zoals uiteraard te voorzien. Maar toch ook een lieve reactie, waarin gezegd wordt dat ik niet zo hard mag zijn voor mezelf. Maar ik kan niet anders...

'k Vind het spijtig dat er geen referenties bij die reactie staan, ik weet graag wie me een warm hart toedraagt en begrip toont voor wat gezegd wordt. Dus, als je dit leest, bij deze nodig ik je uit me eens te mailen.

Vandaag was een betere dag. Ik heb gisteren aan schattie gezegd wat er op mijn lever lag en ondanks het feit dat ze dat niet echt prettig vond, heeft ze het toch tof opgenomen.

En da's juist onze sterkte: we zien elkaar zo graag. Verloren elkaar al enkele keren uit het oog maar zelfs dan zou ik haar nooit of te nooit willen missen want zij is voor wie mijn hart klopt, degene die het voor mij allemaal de moeite waard maakt. 

Voor wie dit romantische zever vindt: too bad. Want ik hou van haar, ondanks alles wil ik voor altijd bij haar zijn. En daar ga ik mijn uiterste best voor doen. Want ze is het waard...

17:24 Gepost door Peggy in Privé | Permalink | Commentaren (3) | Tags: liefde, schattie, reactie, romantiek |  Facebook |

03-12-07

Baaldagje

Er zijn zo van die dagen he dat je liefst van al in je bed zou blijven liggen tot je je weer goed voelt, whenever that may be... En vandaag is er zo eentje.

Misschien moet ik hier toch eens een beetje tekst en uitleg geven want jullie kunnen waarschijnlijk totaal niet meer volgen he. De ene keer schrijf ik dat alles super is, de andere keer dat ik stout ben geweest, dan weer zit ik op een roze wolk.

In 't kort: ik heb schattie bedrogen een tijdje geleden, iets waar ik me heel erg slecht over voel. Was verliefd geworden op een collega en in een heel dronken bui is het totaal uit de hand gelopen. Schattie wist het bijna direct daarna, en gelukkig wil ze me vergeven wat ik deed.

Maar zelf kom ik er niet mee in het reine, ik snap nog steeds niet hoe ik het heb kunnen doen. Ondanks het feit dat ik me tot dat meisje aangetrokken voelde was het absoluut niet in me opgekomen om daar iets mee te doen, ik heb een hekel aan overspelige mensen. En nu ben ik er zelf eentje...

Da's wat ik nog het meest griezelig vind: ik zie mijn vrouw doodgraag, en toch, op momenten dat het wat minder gaat en het lijkt of je alleen nog maar ruzie maakt, gebeuren er dingen waar je achteraf onnoemelijk veel spijt van hebt. En dat woord beschrijft het echte rotgevoel maar amper.

Er zijn momenten, veel zelfs, dat ik mezelf haat. Want ik heb haar enorm veel pijn gedaan. Mezelf ook trouwens. 'k Heb de toekomst van de kinderen in het gedrang gebracht. Enz enz... Enkel en alleen omdat ik het gevoel had dat ik aandacht te kort kwam. Ok, dit is misschien een beetje simplistisch weergegeven, maar beter kan ik het niet uitleggen.

Vandaag is dus een dag dat ik niet anders doe dan nadenken, piekeren, mezelf pijnigen met de vraag waarom ik me niet heb beheerst. Vragen waar ik geen antwoorden op heb, maar waarmee ik blijf worstelen.

Binnenkort kunnen we weer naar de therapie. Het wordt in eerste instantie relatietherapie, maar ik wil ook uitzoeken waarom ik afdwaalde, of het iets met mijn adhd te maken heeft, of er manieren zijn om met die gevoelens om te gaan.

Want ik heb vorig jaar een verliefdheid gehad (puur platonisch want online) die zeer ingrijpend is geweest voor ons (het gebeurde vlak voor ons trouwen), en dit jaar gebeurde het weer, echt dit keer. Ik wil leren wat ik moet doen wanneer ik me verwaarloosd voel, wanneer we uit elkaar dreigen te groeien want -al geloven jullie het misschien niet meer na deze post - ik zie schattie echt on-ge-lo-fe-lijk graag, ze is echt degene met wie ik oud wil worden en ik wil dat niet meer in de waagschaal stellen... 

Zij en ik, we hebben nog zoveel plannen, we hebben samen al zoveel meegemaakt, ons leven is goed. Het enige wat ik dus vraag is om te leren hoe ik de vrouw kan zijn die haar gelukkig maakt. Want dat is wat ik wil. Dat is wat zij wil. Ik wil mijn beloftes aan haar waarmaken, daar heeft ze recht op...

10:38 Gepost door Peggy in Privé | Permalink | Commentaren (5) | Tags: prive, verliefd, overspel, toekomst, schattie, liefde, bewijzen |  Facebook |

02-12-07

L is for ...

 • Liefde: all you need is love, zonder liefde kan je niet leven
 • Lust: meer dan prettige side-kick die bij liefde hoort, daardoor een prachtige manier om samen met je geliefde lichamelijk te beleven wat je in je hart en hoofd voelt
 • Lover: the subject of your adoration, je betere helft
 • Lesbisch: out and proud, mijn echte leven begon toen ik besefte dat ik alleen écht gelukkig kon worden met een vrouw. Update: meer bepaald mijn vrouw... (ze wees me erop dat dit specifieker moest worden, ik heb namelijk ooit gezegd - in de flair dan nog - dat ik ook op voor haar gevallen zou zijn als ze een man geweest was). Dus schatteke, ik kan alleen maar gelukkig zijn met JOU!
 • Luisteren: essentieel in een goede relatie, als het luisteren verdwijnt mag je er zeker van zijn dat er problemen van komen
 • Leugens/liegen: wat vaststaat is dat deze items een relatie regelrecht de dieperik inwerken vanwaar het moeilijk weer opstijgen is...
 • Lachen: samen lachen is heerlijk, zalig, onmisbaar
 • Liefhebben: je zou kunnen zeggen dat dat bij liefde hoort, maar liefhebben is meer: elkaar proberen te begrijpen, dat vervelende kantje erbij nemen zonder zeuren, je liefste verwennen
 • Longing: verlangen. Ik omschrijf het altijd als duizend handjes in mijn buik die zich naar haar uitstrekken als ze niet bij me is
LetterL
Maar er zijn er deze week nog twee belangrijke "L's" die extra in de spotlights gezet mogen worden:
 
 • Woensdag begint de derde reeks van The L-Word op Vijf TV. Voor zij die het niet kennen: de reeks gaat over het wel en wee van een groep (lesbische) vriendinnen. Verwacht je niet aan de prototype lesbo's, maar een zalig uurtje zwijmelen bij prachtige vrouwen in een toch realistisch verhaal. Aanrader!!!
castS3_003
 • Lesbienneweek en L-dag: ook dit jaar weer van 30/11 tot 8/12  in heel het land activiteiten in de aanloop naar L-day, die dit jaar doorgaat in het ICC te gent. Ik kan jullie alvast verklappen dat de opening dit jaar verzorgd wordt door niemand minder dan Yasmine om 14.30. De rest van de dag is goed gevuld en zal ongetwijfeld tot ver in de zondag duren... Ook dit is een absolute aanrader, het wordt mijn 4de keer en misschien kom je mij wel tegen aan de inkom, waar schattie en ik een shift zullen verzorgen. Tot dan?

  banner

20:15 Gepost door Peggy in Privé | Permalink | Commentaren (1) | Tags: l, lust, love, liefhebben, liefde, lesbiennedag, l-word |  Facebook |