30-08-07

Pubers ...

Plezant jobke zenne, mama's zijn van een bende pubers! We hebben er 5,  en drie daarvan zitten in de leeftijd tussen 12 en 18 jaar.
Nummer 1 is nen brave, is 16 en heeft nu zijn eerste serieuze vriendin. Wel ineens met alles erop en eraan. 'k Moet eerlijk toegeven dat ik het daar moeilijk mee heb gehad, temeer omdat hij het wel eerst tegen schattie en niet tegen mij vertelde maar ik ben degene die altijd roept dat ze het zo knap vindt dat de kids haar volledig aanvaarden en dat hoort daar tot mijn spijt ook bij, niet?

Nummertje 3 is een geval apart. 't Zou me niks verbazen moest die later BV worden, of op een andere manier in de belangstelling zou komen: ze is heel (lees héél) exravert!. En ondanks mijn verlegen aard is ze een spitting mental image of me... Raar zenne. Spijtige is dat ik mijn slechte kantjes in haar zie en er ab-so-luut niet tegen kan. Maar 't is een l lieve, en ze heeft een goei karakter en dat telt toch ook voor veel he?

Angry

Nummer 2 dan. Djeez, don't get me started.... Ai, 'k ging er van mezelf over beginnen .. ok dan.
't Is een buitenbeentje, always has been, probably always will be. Lijkt qua karakter heel erg op zijn pa en dat wil dan zeggen: wetten zijn niet voor mij, ik sta daarboven; waarom moet ik mij aan regels houden; ik deed toch maar waar ik recht op heb he, waarom zitten jullie dan weer te zagen?

Nu mag ik met recht en rede zeggen dat wij een democratische en open opvoeding voeren, met meestal wel groot succes. Maar met hem gaan we  keer op keer de mist in. 't Erge is dat we vinden dat je respect moet geven om het te krijgen en daarom elke keer weer onze hand over het hart halen... 't Is tenslotte ne kleine van14 he.

Maar deze keer is hij tever gegaan, die kleine van 14. Je moet weten dat hij bij zijn lief wilde gaan slapen en geld nodig had om naar eenpretpark te gaan. "Mama, kan ik mijn zakgeld al vantevoren krijgen. Oh, en kunnen jullie ook zorgen dat ik er geraak?". Wij hebben een grote mond, zijn explosief maar hebben ook het bijhorende kleine hartje, je moet die gasten tenslotte kansen geven om zich te bewijzen he.

Soit, hij is een week weggeweest, en gisteren toen wij al waren gaan slapen mochten hij en zijn zus nog naar een film kijken en ze wisten dat ze naderhand moesten gaan slapen.

Je kan je dan ook mijn teleurstelling inbeelden toen ik vannacht ('t was kwart na twee) even beneden kwam en licht zag schijnen. Ik wist direct hoe laat het was (dat hij nog aan de pc zou zitten) en zag mijn vermoeden na enkele ogenblikken ook bevestigd. 't Is ronduit klote als je jezelf kwetsbaar opstelt en zo, en telkens het deksel op de neus krijgt.

Tot overmaat van ramp heeft hij dan deze morgen ook nog eens gelogen over het computergebruik, dus het enige dat ons nu rest is een lange preek, veel gezucht en enkele straffen: hij zal zijn gsm een week moeten afgeven, mag dit weekend niet buiten en moet twee weken om 9 uur gaan slapen. 'k Hoop echt dat hij eindelijk eens gaat inzien dat hij best mag rebelleren en grenzen mag overschrijden maar dat wij uiteindelijk de baas zijn. Want anders hebben we nog veeeeeeeeeeeeeel werk met hem ...

19:15 Gepost door Peggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

't Is weer voorbij ...

... die mooie zomer ...
Ja tarara, niks geen mooie zomer. Maar soit, we kunnen er niks aan doen, hoogstens hopen dat de volgende beter zal zijn. En wie weet krijgen we die Indian Summer die ons nu voorspeld wordt, inderdaad echt. 

Wat ook op zijn laatste beentjes loopt is de schoolvakantie. 'k Ben er niet rouwig om, twee maanden is veel te lang he. Vanaf volgende week zullen mijn kinderen, samen met honderdduizend anderen, weer richting klaslokalen trekken... 

school

Dus vanaf maandag, eindelijk weer regelmaat in ons leven, tijdens het verlof is dat soms ver zoek: we werken beide fulltime dus qua kinderopvang moeten we soms heel inventief zijn maar gelukkig kunnen onze oudste zoons inspringen wanneer het nodig is. Meestal liep alles vlotjes maar het gebeurde ook wel eens dat de kleintjes het hen moeilijk gemaakt hadden en wereldoorlog 5 precies aan de gang was wanneer we thuis kwamen... Ach ja, we hebben het met z'n allen weeral overleefd he, da's toch het belangrijkste.

Morgen moet ik met mijn zoons hun boeken al gaan halen en man, het is toch wel stikkeduur he, de prijs van de oudste zijn boeken alleen overtreft de schoolpremie die we voor alle kinderen samen kregen... En dat zijn dan alleen nog maar die 2 hun boeken, dan hebben we het nog niet over overall (met schoolembleem), turngerief (idem), werkgerief (de ene volgt de richting bouw, de andere automechanica), ........ Gelukkig zitten er nog 3 in het lager onderwijs, en dat zou volgens de spotjes geen financiële aderlating meer zijn voor de ouders. Ik ben benieuwd!!!!!

00:00 Gepost door Peggy in Gezin | Permalink | Commentaren (0) | Tags: werken, gezin, school, kinderen, duur, gerief |  Facebook |

15-08-07

Overuurtjes

Jullie liggen op dit moment ongetwijfeld nog lekker te ronken: uitzicht op een vrije dag, strakjes als het ochtend wordt misschien wel lekker vrijen met je partner (statistics, remember? Deze dag wordt als een zondag geklasseerd uiteindelijk).
Ik daarentegen ga werken...
working_overtime

Call me a fool, and maybe I am one, maar toen mijn supervisor gisteren belde om te vragen of ik kon heb ik het aan schattie gevraagd en daarna gezegd dat ik kwam. 't Is heel druk en ik voel me mee verantwoordelijk om alles goed te laten draaien...
Mijn arme schat dacht eerst dat ik had gezegd dat ik zaterdag ging werken, dus dat was voor haar even slikken toen gisterenavond duidelijk werd dat het over vandaag ging.
Maar 't is voor een goeie zaak, en daarbuiten krijg ik bovenop mijn verlofdag een extra recupdag, en aangezien ik aan het "sparen" ben om op 't einde van het jaar enkele dagen thuis te zijn komt die goed van pas...
Geniet van jullie dagje, enne, voor alle mama's, of je 't nu wel of niet viert vandaag: Gelukkige Moederkesdag!

04:10 Gepost door Peggy in werk | Permalink | Commentaren (1) | Tags: werk, overuren, feestdag, drukte, misverstand |  Facebook |

10-08-07

Fa-bu-lous!

Woensdag, 17 uur. Dochter en ik staan in Gent op schattie te wachten, die net klaar is met werken. Om van daaruit naar Lokeren te vertrekken. We zijn alledrie een beetje in onze zotte, je gaat tenslotte niet elke dag naar een optreden he?
Eerst nog even eten, en dan de pendelbus op die ons naar het festivalterrein brengt. We zijn te vroeg maar da's niks: we moeten allemaal hoognodig plassen en wanneer dat achter de rug is (al waren er 476 wachtenden voor ons...) gaan we het terrein op.
En merken tot onze grote vreugde dat er nog bijna geen volk is,  zodat we ons helemaal vanvoor kunnen stellen. Moesten nog 3 kwartier wachten tot de Vanjets zouden beginnen maar hebben ons geamuseerd!

DSC00313_bis
Ik zweer het, over die mannen gaan we nog heel veel horen!!! Ze zijn echt super, hadden het terrein onmiddelijk mee.
De cover die ze van Bowie's "Fashion" brachten was perfect, hun eigen hits (Johnny Winter, Our love=strong, Ricochet) even subliem.
En, wat niet het minste is, ze zien er goed uit ook :)
Als opener was het in elk geval ongelofelijk geslaagd, en wij keken uit naar wat nog ging komen. Nog eens een sanitaire stop en klaar voor Zornik!
DSC00338_bis
Zornik met frontman Koen Buys. Visueel was alles in orde, muzikaal ook, maar toch deelde ik niet het enthousiasme van anderen, oa mijn dochter die niet meer wist waar ze het had. Ach, smaken en goestingen verschillen he...
Al bij al niet slecht maar ik wachtte op P!nk, en die kwam met de minuut dichterbij...
 
DSC00354_bis

23 uur, gillende meiden: P!nk betreedt het podium. 'k Geef het graag toe, ik gilde even hard mee. 't Was de derde keer op geen jaar tijd dat we ze zagen maar denk niet dat ik er de eerste 10 jaar genoeg van zal krijgen. Superlatieven om haar optredens te beschrijven zoek ik niet eens, ze staat er gewoon, 't is af!
Al bij al een geslaagde avond, niet in het minst voor onze dochter, die op school ook eens wat leuks zal kunnen vertellen wanneer ze weer gaat :)

ps, alle foto's: eigen werk, met mijn mobieltje :) 

11:21 Gepost door Peggy in Muziek | Permalink | Commentaren (1) | Tags: muziek, schattie, uit, lokerse feesten, zornik, vanjets, p nk |  Facebook |

08-08-07

Lokerse Feesten

Ik ga niet de moeite doen me te excuseren om het feit dat ik al zo lang niet meer geschreven heb, het begint een beetje afgezaagd te worden he? Wat misschien wel belangrijk is: alles gaat goed: met mijn schattieke, de kids, het werk. Dus voor de rest geen woorden aan vuilmaken :) 

vanjets
Vanavond gaan we naar de Lokerse Feesten, dit keer niet onder ons tweetjes maar de oudste dochter (12). Het is een absolute muziekfreak, ze kent zowat alles wat recent is uit het hoofd. Toen ik haar vertelde dat ze meemocht sprong ze zo ongeveer een gat in de lucht.

De line up vanavond:

  • The Vanjets (zie foto)
  • Zornik
  • P!nk (t wordt de derde keer op een jaar dat wij haar zien maar t is een beestig wijf, dus het is nooit genoeg)
  • Hermanos Inglesos 
pink

Pink begint om 23 u, maar we zijn van plan om vroeg te gaan en deze keer eens zo dicht mogelijk aan het podium te staan, voor ons dochtertje natuurlijk he :). Ik moet morgen werken, heb vandaag een dagje congé gehad ('k sta toch met de late deze week), en morgen blijft mijn liefste thuis. Al te veel last van ons uitstapje zullen we dus niet hebben hopelijk.