31-05-07

Out and so proud

'k Zit er al heel de dag aan te denken: vandaag binnen 3 weken ben ik een jaar getrouwd met schattie. Een jaar. Niks in een mensenleven natuurlijk, maar het maakt me ongelofelijk gelukkig ...

Het grappige is dat ze eigenlijk niet wilde trouwen aanvankelijk... ze geloofde niet in het huwelijk! Toch heeft ze me 2 (twee) keer gevraagd, telkens reden genoeg voor mij om te huilen en uit de grond van mijn hart 'JA" te zeggen.

Babeke, binnen drie weken vieren we onze eerste huwelijksverjaardag en hell, er mogen er nog miljarden nakomen want ik zie je doodgraag!

out_and_proud

Allez, nu ik toch bezig ben: nog wat queer-gedoe .

Ik moest vanavond op m'n werk een paar paletten van ons magazijn naar 'n ander brengen. Een heel gedoe, er moet immers altijd iemand bij de grote poorten blijven staan wanneer die open zijn (en die moeten ook open, anders geraken we niet weg met de vorklift).

Soit, degene die op me wachtte in magazijn 14 klampte me direct aan: "Peggy, nu zijn wij (hij is iemand die van mannen houdt) echt in de minderheid want er is wéér een vrouwenkoppeltje bijgekomen..." Blijkt dus dat er alweer een lesbisch koppel is op het werk, ikke content natuurlijk, heb hem gezegd dat hij maar straffe PR moet beginnen voeren voor zijn zaak... En ook dat het tijd wordt dat het tijd wordt om eens een holebi-fuif te organiseren met al dat queer-volk bij ons op 't werk.

Jaja, je kan veel zeggen van Katoennatie, 't is er niet altijd even plezant om te werken ("er zal overal wel eens iets zijn zeker?") maar als ik één ding in hun voordeel kan zeggen is dat ze op een schitterende manier omgaan met hun anders-geaarde medemens.

En nu, om het cirkeltje rond te maken: binnen drie weken ben ik een jaar getrouwd met mijn vrouwtje, mijn teamleader kan dan al 4 kaarsjes op het taartje zetten ... Zijn nl beiden op 21 juni in het huwelijk getreden .

 

23:47 Gepost door Peggy in Liefde | Permalink | Commentaren (1) | Tags: liefde, queer, out, proud, werk, holebi, huwelijk, verjaardag |  Facebook |

30-05-07

 I'll fix you

Schattie kreeg gisteren slecht nieuws. Wat het is vertel ik niet, 't is privé.

Maar ik weet dat ze wat er nu gebeurt zo goed mogelijk probeert te verwerken. 't Is een sterke vrouw dus ik weet dat het haar zal lukken.

Toch hebben ook sterke mensen een schouder nodig als het hen teveel wordt, gewoon om de spanning eens kwijt te raken

troosten groen
Dus, schatje, wat ik eigenlijk wil zeggen: k ga m'n best doen om te proberen jou evengoed op te vangen als jij met mij doet... Want jouw verdriet doet me pijn, ik hoop dat ik je kan troosten wanneer je me nodig hebt!

11:29 Gepost door Peggy in Schattie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: schattie, verdriet, prive, zorgen, troosten, luisteren |  Facebook |

25-05-07

Blogstukske zoveel

Toen mijn madammeke er 't afgelopen weekend niet was en ik voor die gelegenheid verlof had genomen (kindjes om voor te zorgen, weet u wel), deed ik de moeite om elke dag een stukje te posten. Ok, 't was vooral voor haar maar het gebeurde toch. Het doel heiligt de middelen, blablabla ...

Maandagavond kwam ze terug en ging ik haar halen. Was ruim op tijd in de luchthaven (al heb ik me half suf gezocht naar een parkeerplaats). We waren net binnen toen ik een sms kreeg, ze was er. Stuurde terug dat ik met de kleintjes iets dronk terwijl zij douane & bagage afhandelde en dat ik zou wachten op haar bericht dat ze eraan kwam.

Toen dat kwam haastten we ons naar waar ze ging buitenkomen. Wachtte. En wachtte. Om dan weer 'n sms te krijgen: "Ik sta aan de Quick"... Wij stonden links, zij was rechts buitengegaan. Onnozel, maar oh zo typisch voor ons...

Nevertheless, toen ik haar zag was alles weer ok, 'k voelde me zalig. Ze had het leuk gehad en was blij daar nog eens geweest te zijn. Meer moet dat niet zijn he?

Onderweg naar huis bijgebabbeld en haar heel de tijd verliefd aangekeken, ik was echt gelukkig dat ze weer thuis was. De thuiskomst vond schattie trouwens ook fijn: 'k had gezorgd dat alles spic & span was... Niet echt van mijn gewoonte maar voor een speciale gelegenheid maak ik graag een uitzondering .

De volgende dag was het weer business as usual: werken, family stuff, the worx. Deze week werkte ik in de vroege ploeg dus ze viel weer pats boem in de realiteit. Maar 't is allemaal perfect verlopen, schatie is 'n krakske in zo'n dingen.

Amai al zo'n verhaal. Even afronden, dit topic toch: ze was blij me weer te zien en ik, ik voelde gewoon perfect gelukkig.

tribalheartflame

Zoals ik net al zei, nu is het weer het leven van alledag. Sleur dus en bijgevolg niks bijzonders te melden.

Of toch: ik kreeg gisterenavond totaal onverwacht telefoon van een ex-collega die afgelopen oktober naar Engeland verhuisde. Met de belofte me zeker eens te bellen maar ach, ik verwachtte het al niet meer. 't Werd een heel prettig wederhoren en we hebben afgesproken dat als we ooit naar Londen gaan om schatties vriendin te bezoeken, we haar dan ook opzoeken.

En nu staat er een lang weekend voor de deur, en 't is meer dan welkom! Voorop op het programma: uitrusten, bijslapen en batterijtjes opladen. De laatste weken waren vrij druk en ons energy-level is alarmerend laag. Daar gaan we dus met hoge prioriteit iets aan doen. Wat we voor de rest nog doen? Weet ik niet, is niet belangrijk eigenlijk, we zullen ons zeker niet vervelen...

18:07 Gepost door Peggy in Liefde | Permalink | Commentaren (0) | Tags: schattie, thuis, gelukkig, rusten |  Facebook |

21-05-07

Voor mijn lief - 5de en final part :D

Yes, yes, YES!!!! Mijn madam komt vandaag naar huis... 'k Heb de laatste dagen al meer dan genoeg gezeurd over hoe ik haar mis dus dat ga ik niet meer doen nu, straks is ze er immers weer ...
happiness
Om 20 voor 7 vanavond landt haar vliegtuig, en ik ga er staan wanneer ze binnenkomt. 't Zit er dik in dat ik van de emotie weer begin te janken maar dat kan me geen bal schelen. Dat we een sterke en unieke relatie hebben wist ik allang, maar toch heb ik de afgelopen dagen meer dan ooit gevoeld dat ik haar nodig heb. Nodig bij mij. Want zonder haar he, ben ik maar 'n halve vrouw...

07:45 Gepost door Peggy in Liefde | Permalink | Commentaren (2) | Tags: liefde, thuiskomen, emotie, geluk, schattie |  Facebook |

20-05-07

Voor mijn lief - part 4

Zondagavond. Vandaag naar het communiefeestje geweest van mijn petekindje. 't Was wel gezellig en zo, de kids waren blij dat ze elkaar nog eens zagen maar voor de rest kan ik er kort over zijn: 'k hou niet zo van zo'n feestjes. Zal wel aan mij liggen, ik hoor wel eens meer dat ik een rare ben ;)


Mijn zus, de mama van het feestvarkentje, is gescheiden van zijn papa en heeft een nieuwe vriend. 't Lijkt wel of de wereld ondertussen vooral bestaat uit Nieuw Samengestelde Gezinnen maar ze kunnen maar gelukkig zijn he. Maar daar wilde ik het eigenlijk niet over hebben, ik dwaal weeral af...


Wat ik wél wilde vertellen is dat je nav die nieuwe gezinsvormen ook nieuwe mensen leert kennen op "familiefeestjes", en dat was dit keer niet anders. Aangezien ik heel trots ben op mijn vrouw en het geluk dat ik bij haar vond duurde het dan ook niet lang eer ik aan het ondertussen gebruikelijke kruisverhoor werd blootgesteld:

  • wist je het dan écht niet vroeger?
  • en ... 't  is vast anders he, met een vrouw dan met een man
  • wat vinden je kinderen ervan?
  • heb je niet enorm veel commentaar gekregen?
  • ......

Erg vind ik het eigenlijk niet, al die vragen. Eigenlijk heb ik liever dat ze me alle vragen stellen waar ze maar op kunnen komen en daardoor misschien een beter inzicht en begrip krijgen in ons, holebi's die hoe dan ook voor hen een ander en misschien vreemde groep vormen dan dat ze niks vragen of zeggen maar liever verderleven met vooroordelen. Vooroordelen die op de gekste dingen gefundeerd zijn ...

blij

Bon, hoe mijn dag was heb ik nu al verteld, nu weer wat over mijn schattie he... Bovenstaande afbeelding is speciaal voor haar. Jullie zullen het misschien niet snappen maar dat geeft niet, zij gaat weten waarom ik die afbeelding koos en da's wat telt uiteindelijk...

Ze is vandaag met het gezin van haar vriendin naar zee geweest, ook daar bleek het weer mee te vallen. Altijd meegenomen natuurlijk he.

En morgen ... morgen is ze er weer. Nog één (1 dus) nachtje slapen en dan komt ze weer naar huis, naar mij, naar ons. En ik ga zoooo ongelofelijk gelukkig zijn als ik haar zie he.

't Maffe is dat ik er de afgelopen enkele keren aan dacht hoe ik vroeger, in mijn vroegere relatie vurig wenste dat mijn ex-man toch maar eens om één of andere reden naar het buitenland of zo moest voor enkele dagen. Gewoon om eens onder zijn invloed uit te zijn. Maar dat gebeurde dus nooit...

Nu schattie amper een paar  (4 nachtjes maar) niet bij mij was weet ik eens te meer hoezeer wat ik toen had en wat ik nu heb van elkaar verschillen: 'k heb toen m'n best gedaan maar 't zou nooit gelukt zijn, terwijl ik nu mijn absolute geluk heb gevonden ... Schoon he ;)

23:35 Gepost door Peggy in Liefde | Permalink | Commentaren (0) | Tags: liefde, schattie, communie, feest, saai, terugkeer |  Facebook |

Voor mijn lief - part 3

Je zal het me niet snel horen zeggen, maar 'k ben blij dat de dag gedaan is. Normaal heb ik aan 24 u in een dag niet genoeg, maar vandaag kon het niet snel genoeg gaan.

Ik was moe, had heel slecht geslapen: veel wakker geweest en was niet uitgerust toen ik opstond.

klok

Soit, op zich was de dag wel ok I guess, niks speciaals dus ook niks slechts.

Schattie daarentegen is Kopenhagen gaan verkennen, 't was daar vrij mooi weer en ze hadden zich geamuseerd.

En morgen is het nog maar één nachtje slapen voor ze weer naar huis komt he. Overdag gaan we trouwens nog feesten want mijn petekind doet z'n plechtige communie. Dan 's avonds zorgen dat alles voor school klaar staat en dan duurt het niet meer lang voor mijn madam weer bij me is.

En geloof me vrij, 't gaat me goed doen haar te zien!

00:14 Gepost door Peggy in Liefde | Permalink | Commentaren (0) | Tags: moe, saai, tijd, kopenhagen, feest |  Facebook |

18-05-07

Voor mijn lief - part 2

Op één of andere vreemde manier leek deze dag veel trager te gaan dan andere dagen... Waarschijnlijk vooral omdat ik schattie mis natuurlijk...

Gelukkig voor mij leven we in deze tijd waarin we onze toevlucht kunnen nemen tot smsjes, telefoongesprekken en emails wanneer we niet samen zijn. We hebben in de loop van de dag dus best wel wat smsjes verstuurd en ik heb haar gemaild. Zo kan ik me toch een beetje inbeelden dat ik tegen haar praat he. Toen we vanavond belden en verteld hadden hoe onze dag was verlopen werd het even stil. Geen vervelende stilte hoor, integendeel.

Meer de stilte die je deelt met je liefste, een stilte die alles zegt. En dat heb ik haar dus ook verteld: "Weet je nog schattie, toen we elkaar in het begin belden en ik je zei dat ik heel de nacht met de telefoon tegen mijn oor zou kunnen zitten? Je zou niks moeten zeggen, 't feit dat je aan de andere kant van de lijn bent is genoeg".

missing_you

Enkele minuutjes geleden kreeg ik n smsje dat ze ging slapen... Morgen trekken ze Kopenhagen in en dan moet ze uitgerust zijn he.

De vriendin waar ze bij is is een heel toffe meid, ze was schatties getuige bij ons huwelijk. Het doet me, ondanks dat ik haar mis, vooral toch heel veel plezier dat die twee nu eens wat tijd met elkaar kunnen doorbrengen want geef toe: tijd met vrienden is soms al zo moeilijk als je vlak bij elkaar woont, maar vanuit het buitenland wordt het nog een pak minder eenvoudig he.

Dus meiden: have fun he, enne, morgen staat hier weer een nieuw berichtje!!!

22:30 Gepost door Peggy in Liefde | Permalink | Commentaren (1) | Tags: schattie, miss you, communicatie, vriendschap |  Facebook |

Voor mijn lief - Part 1

Geen tijd gehad om te schrijven, veel te druk met werken, dingen voor het huis regelen en m'n gezin.

Maar nu heb ik tot maandag verlof, schattie is immers naar haar vriendin in Denemarken tot dan. Gisteren is ze vertrokken en hoewel ik dacht dat ik me wel flink ging kunnen houden heb ik enorm gehuild toen ik haar op Zaventem achterliet. Klassiek geval van grote mond en klein hartje.

En 't is raar zonder haar hier. Het voelt anders dan wanneer ze op haar werk zou zijn. Het bed was zo groot zonder haar erin, niemand om lekker dicht tegenaan te kruipen he.

airbus

Ze was heel bang om te vliegen maar vertelde me vanochtend (jaja, ze belde me en ik stond haast op en neer te springen van contentement) dat ze van de vlucht had genoten, lekker hoog boven de witte en roze wolkjes.

M'n lieveke, ik hoop dat je je daar in Denemarken eens lekker kan ontspannen na alle stress die we de laatste weken hebben gehad, je verdient het ongelofelijk!!! Leg alle zorgen (allez ja, die zijn er eigenlijk niet meer he?) nu maar naast je neer en geniet van deze dagen daar. En ikke, jouw kleine Piepke, ik hou hier het fort wel overeind :)

10:41 Gepost door Peggy in Liefde | Permalink | Commentaren (2) | Tags: schattie, liefde, missen, reisje, denemarken, vriendschap |  Facebook |

06-05-07

LIfe is for the daring

Een week of twee geleden zei schattie me dat ze het ook zag zitten om een huis te kopen en begonnen we tegen 500 per uur te zoeken. Immoweb, Hebbes, overal zochten we.

We mailden, belden, maakten afspraken en gingen al een paar huizen bekijken.

Vanavond hadden we ook een afspraak. Toen ik er de foto's van zag op internet was ik wég van de keuken, maar daar kan je natuurlijk geen oordeel op baseren he...

illustration-illustratie_smiley-emoticon_02

We hadden al een zalige dag gehad, allebei een nieuwe gsm gekocht waar we wreed content mee zijn, voelden ons ultragoed met elkaar. Waren een tikje moe toen we ernaartoe gingen maar soit, dat kan gebeuren he.

We kwamen ruim op tijd aan, zij het dat ik natuurlijk weer een verkeerd huisnummer had opgeschreven (en het toeval wou natuurlijk dat er daar ook iets te koop stond ). Maar geen probleem, schattie checkte effe het gsm-nummer dat ze had en belde maar om zeker te zijn. Enkele huizen verder stak een mevrouw haar hoofd uit de deur en wij naar daar.

We gingen binnen en al vanaf de eerste seconde vond ik het een ongelofelijk warme en uitnodigende woning. De mensen die erin wonen hebben ook vijf kids dus de ruimte is er. Kamer na kamer gingen we door en het goeie gevoel bleef.

Naderhand met die mensen aan tafel gezeten en nog wat gebabbeld. En... een compromis getekend... We hebben hetzelfde fantastische gevoel bij het huis en geef toe: waarom langer zoeken als je je goed voelt?

Er breken dus spannende weken aan: lening aanvragen, notaris bellen, checklist opstellen ivm wat hier nog gedaan moet worden om het tip top achter te laten, ... But I love it, and I think my baby does too...

00:10 Gepost door Peggy in Gezin | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gezin, huis, kopen, compromis, spannend, toekomst |  Facebook |

04-05-07

Moe maar voldaan

Een beetje gebroken maar heel tevreden, da's de beste manier om te omschrijven hoe ik me op dit moment voel.

Uitleg: ik zit al heel de week in mijn vorkliftje, heb het klaargespeeld om de snelste te worden om containers te laden. Krijg veel complimentjes maar veronderstel dat de rest gewoon heel traag is en veel tettert. Ik babbel ook wel hoor, zo'n brave ben ik nu ook weer niet. Maar soit, ik heb m'n doel een beetje gehaald dus even geen controle meer voor mij, maar heel de dag rondsnorren.

Nu heeft zo'n ding langs geen kanten het comfort van een auto dus tegen de avond ben je helemaal geshaked maar 'k vind het zaaaalig om te doen.

we_can_do_it
Vanochtend ga ik genieten van enkele vrije uren. Ik ga naar Gent, heb 'n date met schattie om te lunchen. Voor we gaan eten moet ik gaan zien voor een nieuw juweeltje voor mijn wenkbrauwpiercing en eentje voor in m'n oor. Verder gaan kijken voor een nieuwe gsm, heb degene die ik nu heb aan m'n zoon verkocht voor 'n prijsje :). Jaja, familiekorting en alles eraf, hij heeft n goeie deal gedaan...

01-05-07

We're havin' a ball

 

Zaterdag met schattie en de twee jongsten erop uit getrokken: eerst naar een huis gaan kijken (dat ons wel aanstond maar spijtig genoeg te klein is om er met ons zevenen in te trekken) en dan naar Terneuzen gereden.

Hebben daar wat gedronken en zo, wat gewandeld, met open mond naar de reusachtige containerschepen die voorbij kwamen staan kijken. De kinderen hebben een heleboel oesterschelpen geraapt (die schattie oa als decoratie in ons aquarium heeft gebruikt, na schoongemaakt en gekookt te zijn).

Daarna naar Gent gereden en op ons gemak een pita gegeten. Zalig lekker. Al bij al een geslaagde dag, daar waren we het allemaal over eens.

zwaardvandewaarheid

Verder genieten we met z'n allen natuurlijk van het zalige weer he. Overdag een heel aangename temperatuur, en ook vandaag heb ik me een heel deel van de middag lekker in de tuin genesteld met m'n nieuwe boek. Eentje uit de reeks "De wetten van de magie" van Terry Goodkind. Daarvan heb ik me vorige week het eerste deel aangeschaft, "Het zwaard der waarheid".

Heb net de eerste 100 blz gelezen en begin volledig in de ban van het verhaal te geraken. Het gaat over tovenarij, landen die door magische grenzen gescheiden worden en snodaards die de macht proberen te grijpen. Uiteraard zijn er ook personages die vechten voor de goede zaak...

Voor wie geïnteresseerd is, via de afbeelding geraak je bij wat Wikipedia over de auteur vertelt, en meer over de reeks.