18-03-07

Walk the line

Mijn madam heeft me duidelijke instructies gegeven: dit keer eens géén sextalk en aangezien ik altijd naar haar luister zal ik deze keer over iets anders praten .

Vanmiddag hebben we samen naar Walk the line gekeken, de film over het leven van Johnny Cash. (via onderstaande afbeelding kom je op een uitgebreide filmbespreking).

walk the line

Het leven van Johnny Cash ging blijkbaar niet altijd over rozen: in de begindagen van de Rock & Roll werd hij samen met oa Elvis, Carl Perkins en Jerry Lee Lewis bekend. Gloriedagen maar met de roem kwamen ook de drugs...

Hij ging op tournee met June Carter, een countryzangeres, en werd verliefd op haar. Hij was echter al getrouwd... Dat was niet het enige waar hij mee te kampen had: hij was jarenlang verslaafd aan oppeppende pillen en raakte er pas vanaf toen hij besefte dat hij June nooit zou krijgen tenzij de pillen tot het verleden zouden behoren.

Johnny Cash

We hebben genoten van de film, leuke muziek, goed geacteerd. Reese Witherspoon kreeg trouwens een Oscar voor haar vertolking van June Carter. Net als hoofdrolspeler Joaquin Phoenix zingt ze zelf en ze leerden ook beiden hun instrumenten bespelen.

Aanrader!

Commentaren

Love the movie! Echt een schitterende film, en de soundtrack is zo mogelijk nog beter, al vind ik het jammer dat sommige nummers uit de film niet op de soundtrack staan, maar ja, zo gaat dat meestal :)

Gepost door: K'nijn | 19-03-07

De commentaren zijn gesloten.