25-02-07

Mid-nite pleasure

Gisteren niet te laat naar boven en in bed nog wat televisie gekeken. Mijn lieveke viel voor mij in slaap en da's wel schattig natuurlijk. Alleen nog een beetje naar Heavenly Creatures gekeken, een mooie film over twee hartsvriendinnen in de jaren vijftig. Hun ouders hebben bezwaren tegen de band die de twee hebben en daar komen de meisjes tegen in opstand.
heavenly_creatures

Maar helaas, 'k zou je niet kunnen vertellen hoe de film afgelopen is: ben zelf ergens onderweg in slaap gedommeld.

Vannacht op 'n heel prettige manier wakker geworden: in schattie's armen en hoewel ik jullie niet ga vertellen wat er verder gebeurd is was het heel prettig en zowel schattie als ik werden heel opgewekt wakker... Thanks baby .

wink
Mijn weekend was dus alvast geslaagd, vandaag houden we het rustig, alles kan, niks moet... Meer moet dat niet zijn...

Ex Drummer

Herman Brusselmans... De mens is op z'n minst gezegd een cultfiguur: door velen verguisd, door anderen verafgoodt. Ikzelf vond het tot op heden nogal een raar figuur, 'n beetje een freak. Normaal probeer ik nooit voort te gaan op wat ik hoor over mensen, maar het feit dat ie meestal niet echt gunstig spreekt over bijvoorbeeld vrouwen en holebi's zorgde er toch wel voor dat hij niet in mijn bovenste schuif lag...
Toch was ik meer dan geïntrigeerd door de berichten over de verfilming van zijn boek "Ex Drummer"...

Ex-Drummer Filmeditie
Vorige week had ik tickets gekocht voor de bioscoop en gisteren besloten we die te gebruiken. Tot mijn grote vreugde gingen we naar Ex Drummer kijken.
Awel, ik ben van begin tot einde volledig in de ban van de film geweest! Hier en daar had ik al gehoord dat hij heel gewelddadig was en enorm rauw, maar net dat was voor mij de kracht van de film. Het gaf me een "het leven zoals het is: white trash & beginnende rockgroepjes" gevoel.
Zelden zo'n goeie (Belgische dan nog!) film gezien, en dan te zeggen dat ik onlangs op Stubru nog hoorde zeggen dat ooit gezegd werd dat Brusselmans niet verfilmbaar is... So wrong!!! Zonder de pretentie te hebben een filmkenner te zijn staat deze prent voor mij op hetzelfde niveau van Tarantino... Het zal dan ook wel niet zomaar zijn dat het de Vlaamse Trainspotting wordt genoemd...

Schitterende film dus wat mij betreft, maar ook de muziek is steengoed! Iedereen kent ondertussen Flip Kowliers "De grotste lul van 't stad", maar ook Arno, Millionaire, An Pierlé en nog veel anderen leveren fraaie staaltjes muziek af.
Absolute aanrader dus... Via de afbeeldingen kom je respectievelijk op de officiële site, bij de trailer van de film en Flip Kowlier's "Grotste Lul Van 't Stad".

Voor wie meer info wil:

21-02-07

Blub, blub

't Is misschien iets dat je van ons, bijdetijdse lesbo's (wannebe of for real, dat laat ik in het midden )niet zou verwachten, maar we houden ons al eens graag bezig met onze visjes.

Jaja, ondanks de afkeer tegen de tijd dat het aquarium moet worden schoongemaakt vinden we het wel plezant dat we het ding, mét inhoud uiteraard, hebben... We hebben er zelfs 2, één ronde en één gewone (die trouwens met de feestdagen dienst deed als superoriginele kerstversiering).

kikkertje

We zijn vandaag nog eens gaan fish-shoppen, en geloof me vrij als ik zeg dat we ons dan supergoed amuseren, het kiezen en keuren van die beestjes en vooral onze zotte praat is iets waar we beiden lichtjes aan verslaafd zijn.

Vorige keer had ik een kikkertje meegebracht, en vandaag hebben we een play-mate voor dat beestje gekocht. Op bovenstaande foto heb ik proberen aantonen waar hij zit, het verstopt zich nl heel graag. Maar in de cirkel zie je z'n beentje... en als je moeite doet zie je heel het creatuur tussen de plantjes door.

visje

Onze andere aankoop ter verrijking van de fauna in 't aquarium was een blauwe Bèta. Ik vond persoonlijk de rode mooier maar heb schattie laten kiezen. Lief he? Twee kopen kon niet want hoewel je die dingen wel bij andere visjes mag zetten mag je er geen twee bij elkaar zetten: ze vechten en verminken elkaar. En een verminkte siervis, dat trekt er niet op he...

Zelf heb ik het drieste idee opgevat om binnenkort ook 'n visbakje te gaan beheren, maar dan met warmwatervissen... Ben 'n klein beetje gék van mini-haaitjes (10 cm groot) en ook de garnalen die ik zag kruipen vandaag wil ik daar dan wel in... Binnenkort... We'll see... Ne mens moet dromen hebben he!

22:29 Gepost door Peggy in Gezin | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vrije tijd, schattie, visjes, kikker, aquarium |  Facebook |

18-02-07

Black Dahlia

We hebben er een productief weekend opzitten, mijn schattie en ik.

Gisteren is zij met onze twee meisjes naar de kapper geweest: anderhalf uur moeten wachten, ik zou haast onnozel geworden zijn (ik haat wachten: zal liever een uur omrijden dan tien minuten stil te staan in de file). Denk nu niet dat ik geen geduld heb, maar voor zo'n dingen ...

Na het middageten eens gaan cruisen. Lekker onder ons twee een beetje rondrijden, huisjes kijken (niet direct verhuisplannen maar of we hier voor eeuwig blijven wonen???). Eigenlijk gewoon genoten van de rust en vooral het samenzijn.

Dan naar de supermarkt voor de wekelijkse boodschappen, 's avonds nog wat gewassen en de dag afgesloten met kijken naar The Black Dahlia. Mooie film, maar ergens in de tweede helft vielen mijn oogjes toe en zijn we naar boven gegaan.

Black_Dahlia

Eén van de hoofdrollen wordt gespeeld door Mia Kirshner. Die ook meespeelt in the L-Word (waar we overigens een dvd-box van gekocht hebben, en met veel plezier al enkele afleveringen van terugzagen. Zo'n schoon madammen ... ). Die hoofdrol is wel met een korreltje zout te nemen: ze is het vermoorde meisje waarvan de dood onderzocht wordt door oa Josh Hartnett. Benieuwd of ie nog iets krijgt met Scarlett Johanssen, die er ook in meespeelt maar zover heb ik dus nog 'm dus nog niet gezien.

Vandaag samen ons op de schoonmaak gestort en vanmiddag beetje gaan wandelen. Weekendje zal op ons zeteltje eindigen, beetje tv en dan slapie slapie!

20:12 Gepost door Peggy in Privé | Permalink | Commentaren (0) | Tags: winkelen, rust, dvd, poetsen, wandelen |  Facebook |

16-02-07

Bad habits

Sinds kort geldt er een belangrijke nieuwe house-rule: er wordt in huis NIET meer gerookt... Op zich wel goed natuurlijk, en ik geef best toe dat ik me bij momenten wel schaamde dat ik binnen zat te roken waar de kinderen bij waren.

Maar dat is nu dus Voltooid Verleden Tijd. We roken nu in ons kot, het achterbouwtje waar onze wasmachine staat. Beter laat dan nooit natuurlijk, binnen blijft het lekker ruiken en de kinderen lopen niet meer met hun hoofd in de wolken.

Uiteraard is het wel even wennen, ik ben nét geen kettingroker maar heb ook geen zin om elke vijf botten naar vanachter te lopen. Gevolg is dat ik ondertussen al heel wat minder rook ook. En dat kan natuurlijk geen kwaad he.

Ook mijn alcoholconsumptie is drastisch aan het verminderen. Ik drink al eens graag een pintje en eentje meer ook. Niet dat ik heelder dagen zat rondloop, dat wil ik niet maar soit, ik lust wel eens een glaasje.

Toen ik echter tegen schattie begon te zagen dat ik de laatste tijd steeds minder goed in mijn kleren kon was ze heel streng en zei me dat ik maar wat minder moest drinken en dat het probleem zich dan wel vanzelf zou herstellen.

We'll see...

18:36 Gepost door Peggy in Gezin | Permalink | Commentaren (2) | Tags: verbod, drinken, vermageren, gezin, roken |  Facebook |

15-02-07

Euuuuuuhm

Eergisteren smste schattie me dat mijn blog op 2 stond in deze categorie. Vond ik wel fijn eigenlijk... Lang heeft het echter niet geduurd, vandaag was ik alweer naar de vierde plaats gezakt.

Niet dat die rankings me veel kunnen schelen, maar ik geef toe dat het me wel pleziert als ik veel gelezen wordt, wie schrijft die blijft tenslotte, en nog meer van dat gedoe.

Ik heb enorme bewondering voor mensen die goed kunnen schrijven. Niet alleen voor "échte" auteurs, ook briefschrijvers, bloggers, columnisten, ... Als ze gewone dingen op een gevatte, originele manier kunnen weergeven ben ik verkocht.

writing_l

Ook ik ben licht verslaafd aan schrijven. Doe het heel graag en kan enorm genieten als ik complimentjes krijg over mijn epistels. Heelder dagen loop ik te fantaseren, verhalen te bedenken, de ultieme manier te zoeken om iets te vertellen.

Maar helaas... tegen de tijd dat ik ze aan papier/scherm wil toevertrouwen zitten ze ergens ver weg in de onderwereld van mijn brein. En schrijf ik ook wat er in me opkomt, maar nooit is het zo spannend of gevat als ik wilde. Spijtig? Beetje wel ja. Maar zolang ik kan blijven proberen ben ik allang content.

19:25 Gepost door Peggy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: schrijven, blog, ranking, origineel |  Facebook |

13-02-07

Bones

Ergens in de loop van de dag krijg ik een sms van schattie... Ze is opgebeld door de school van onze oudste zoon... hij heeft gevochten en ze gaan met hem naar de spoed.

Mijn gevoel is heel duidelijk: schaamte, kwaad. Als er iets is waar ik altijd op gehamerd heb is het dat ze NIET mogen vechten van mij. Wat mij betreft is iemand die zijn handen in zijn zakken houdt véél sterker dan iemand die vecht. Helaas gaat het niet altijd zoals je wil he...

Zoveel uur later: weer bericht van school: zijn hand is gebroken (middenhandsbeentje in zijn rechterhand). Blijkt dat één van de leerlingen zijn vriend aan het belagen was en hij is ertussen gekomen. Mooi motief? Misschien wel. Toch had ik liever gezien dat hij niet geslagen had, al zegt hij zelf dat hij pas sloeg nadat hij zelf aangevallen werd omdat hij zijn vriend verdedigde.

Dus vanavond heb ik hem een preekje gegeven... maar ook al gelachen. Hem gezegd dat ik nu wel contact moet opnemen met de school, al is het maar om te zeggen dat hij niet agressief van aard is...

De mevrouw van school die belde zei dat "ze" (de jongeren dus) het allemaal zo'n beetje hebben zitten, dat ze allemaal kort van stof zijn en niet veel nodig hebben. Vraag me af hoe het komt...

19:40 Gepost door Peggy in Gezin | Permalink | Commentaren (1) | Tags: zoon, breuk, geweld, vechten, school |  Facebook |

12-02-07

 Tetter tetter

Moe. Heel moe. Maar weet hoe het komt en heb er geen spijt van: zaterdag zijn schattie en ik iets gaan drinken. Op tijd naar huis maar daar natuurlijk weer blijven tateren en voor we het wisten was het weer ochtend. Als wij eenmaal beginnen zijn we niet te stoppen...

Gisteren dus heel de dag doodop maar zijn de dag doorgeraakt. Onder andere lekker lui frietjes gebakken en in de zetel opgegeten. Kids vonden het de max natuurlijk!
moe

Erger was dat ik vanochtend weer met de vroege moest beginnen. Dus maar goed op tijd gaan slapen en er gelukkig ook redelijk goed uitgeraakt maar had het gevoel alsof er in mijn hoofd een pak watten zat. Je kent dat gevoel wel he.

Op 't werk zag het er kalm uit. Heb gevraagd om te stoppen om 10 uur, thuisgekomen en in mijn bedje gekropen. Heb nu, enkele uren later nog steeds niet het gevoel dat ik bijgeslapen ben maar 't is toch al beter. Vanavond met mijn Schattie vroeg in de bedstee duiken denk ik...

15:35 Gepost door Peggy in Schattie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: moe, praten, werken, slapen |  Facebook |

09-02-07

Hallucinant

Gisteren sneeuwde het voor de eerste keer "tegoei" (zoals wij in Antwerpen plegen te zeggen ). Mijn dochtertje was door het dolle heen, ik iets minder :(. Door het simpele feit dat ik 's middags nog 70 km moest rijden en 's ochtends, na schattie even naar het werk te brengen, een voorproefje had gekregen van hoe de Vlaamsche automobilist, en dan meerbepaald de camionneurs met dit weertype omgaan... Over de gewone chauffeurs trouwens niks dan lof, iedereen paste zich aan, de vrachtwagenbestuurders daarentegen... (via de foto hieronder kom je bij een artikel dat ik vandaag over het onderwerp las in Het Nieuwsblad).

Dat ritje naar schattie's werk duurde trouwens ipv de normale 45 minuten 2 uur en een kwartier.

trucks

Dingen zoals hierboven op de foto heb ik dus gisteren meegemaakt.... Hallucinant gewoon!!! Ik reed op de R4 rond Gent, niet ver voor de afrit Destelbergen. Wij autootjes reden kalmpjes maar die reuzen vlogen langs links voorbij om dan weer af te kappen zodat ze de afrit niet misten. Griezelig, schandalig en eigenlijk niet te vatten...

Ik las verder in mijn krantje en zag haast per ongeluk ergens staan dat "de leerlingen van Don Bosco heel nuchter reageerden"... (hier is het artikel). 

Aangezien mijn twee zoons daar school lopen moest ik natuurlijk eens gaan kijken en viel haast achterover toen ik zag dat ook daar een incident tussen leerlingen plaatsvond, waar een mes bij betrokken was... Ik wist van NIKS...

mes

Kijk, that really freaks me out he... Toen ik aan schattie vroeg of ze ervan wist antwoordde ze bevestigend; de jongens hadden het haar verteld (ik wist van niks omdat ik pas laat thuiskom). Ze zei ook dat er maar een snijwonde was...

Ik heb een beetje moeite met die visie: waar het mij om gaat is dat zo'n snotaap een MES mee naar school brengt en dan ook nog eens het lef heeft dat boven te halen. Ok, er is niks ernstigs gebeurd, maar voor hetzelfde geld gebeurt er een stom ongeluk en valt er wel een slachtoffer...

Om het met de woorden van Swa Backeljauw te zeggen:" In wa veur ne weireld leive wij na??????"

Tot slot nog even dit, al kan het misschien geheimzinnig en mysterieus klinken: zorg voor je vrienden, ze hebben je misschien nodig terwijl je het niet merkt ... en zijn vrienden niet minstens even belangrijk als een goeie relatie?

12:45 Gepost door Peggy in Gezin | Permalink | Commentaren (0) | Tags: onverantwoord, sneeuw, vrachtwagen, mes, geweld, school |  Facebook |

06-02-07

Oh-oooooooooh

Heb haar er net bijgeroepen om mijn vorige postje te lezen, ikke vol binnenpretjes natuurlijk, hahaha. Moest al moeite doen om mijn lach in te houden terwijl ze mijn postje overliep...

lange_tenen

Natuurlijk kwam haar reactie, exact zoals ik ze had voorzien: "Ik heb nog nooit die delete-knop gebruikt"... Compleet met pruillipje en alles. Grapje geslaagd!

Nee, ze zou het nooit doen, daar respecteert ze mij teveel voor. Maar schatteke, je weet dat het mag nu he (hm ben in een stoute bui precies).

20:27 Gepost door Peggy in Schattie | Permalink | Commentaren (6) | Tags: schattie, preview, lezen, pruilen, binnenpret |  Facebook |

Vallen en opstaan

"Iets mindere" periodes in een relatie, je kent ze wel he. Die iets minder staat dan uitdrukkelijk tussen aanhanlingstekens want op die momenten weet je niet meer wat te doen. Kan je elkaars bloed wel drinken soms. Lijkt de liefde soms eerder in bijna-haat om te slaan... Alles lijkt je ipv dichter, verder bij je geliefde te brengen.

Jaja, ik weet dat we nog maar een dik half jaar getrouwd zijn maar bijna 5 jaar samen maar we hebben samen al heel wat meegemaakt en soit, we zijn allebei nogal redelijke heethoofden dus...

Bij ons ging het een hele tijd goed maar nu hebben we het weer even moeilijk. Eén stapje vooruit en twee weer terug... Je elke ochtend voornemen je kalm te houden om dan een half uur later weer uit je slof te schieten...

Redenen?

  • altijd te weinig geld
  • kinderen
  • ziek geweest
  • vrienden aan wiens integriteit je soms twijfelt
  • de mogelijkheden zijn zoals jullie ongetwijfeld weten, eindeloos
vallen_opstaan

Maar dan, net als je denkt dat echt ALLES om zeep is, begint er stillekesaan een straaltje zonlicht te schijnen.

En dan begin je, heel voorzichtig toch weer te praten en merk (lees hoop) je dat er misschien toch nog een kans is dat alles goedkomt. Dat die vreselijke misverstanden met een beetje goeie wil en véél geduld misschien toch opgelost kunnen geraken. Dat ... het misschien gewoon allemaal in orde komt.

't Gebeurt niet vaak dat ik echt over problemen praat, maar langs de andere kant is het onnozel om erover te zwijgen he. Schattie leest mijn blog dagelijks (meestal zit ze zelfs al mee te lezen terwijl ik het schrijf hoewel ik daar de creeps van krijg), dus ze weet wat erin staat. En als het haar niet aanstaat weet ze de delete-knop ook staan. Maar mijn vrijheid van meningsuiting zover beknotten, dat gaat ze zeker niet doen, hihi.

Anyway, we gaan er weer voor. Hopelijk voor lange tijd nu. Onze gewone heethoofden-uitspattingen niet meegerekend natuurlijk maar die heeft ne mens nodig om de spanning erin te houden he :)

20:19 Gepost door Peggy in Liefde | Permalink | Commentaren (1) | Tags: impasse, vallen, opstaan, ruzie, goedmaken |  Facebook |

04-02-07

Turbulentie

De voorbije week had ik -zoals altijd natuurlijk- weer veel te weinig geslapen. Eigen schuld dikke bult zeker?Daarom heb ik zaterdag een inhaalbeweging gemaakt. Het was nodig.

Door een onnozel iets enorme ruzie met schattie gehad dus dat moest ook goedgemaakt worden... Het is toch ongelofelijk hoe snel een gebrek aan wil tot luisteren en/of geduld heel snel kan ontaarden in een geschil...

wake_turbulence

 

Zaterdag heb ik dus het grootste deel van de dag horizontaal doorgebracht, daarna gegeten en me dan terug gelegd. Met iedereen samen naar Robotz gekeken (wat trouwens echt een hilarische film is) maar helaas ergens along the way ingedommeld... Half tien bedje in: oogjes dicht en snaveltjes toe. SNURK!

Vanochtend was ik nog moe maar met de moed der wanhoop hebben we ons door de meest noodzakelijke klusjes geworsteld. Maar het voor de rest toch weer kalmkes aan gedaan. Ik zou haast beginnen denken dat ik van slapen zou beginnen houden .

Met schattie was het al goed gemaakt. Dat duurt gelukkig nooit echt lang, al denk ik soms dat het nooit meer goed komt. Er zal tijdens de beste vluchten wel eens turbulentie zijn zeker ...?

20:07 Gepost door Peggy in Privé | Permalink | Commentaren (0) | Tags: schattie, ruzie, stom, goedmaken, moe, slapen |  Facebook |