11-11-06

Therapietje

insanity

Gisteren met schattie op therapie geweest. Oorspronkelijk waren we daarmee begonnen doordat ik adhd had maar ondertussen is gebleken dat we allebei wel één en ander te verwerken hadden en daar zijn we dus volop mee bezig.

Nochtans had ik er gisteren helemaal geen zin in maar ja, afspraak is afspraak he. Ik hield me een beetje op de achtergrond, zei alleen maar iets wanneer dat gevraagd werd. Dat is niet wat ze van me gewend zijn dus werd er gevraagd waarom ik zo stil was.

Eerst wilde ik het niet zeggen, maar toen kwam het er allemaal uit. De tranen volgden natuurlijk ook direct, 't zal weer een schoon zicht geweest zijn . Soit.

Voordeel van zo'n therapie is dat wat je gezegd direct geanalyseerd en uitgelegd wordt. Het was niet echt prettig om te horen en de meeste dingen wist ik zelf al wel (maar wil ik niet weten omdat het dan makkelijker is om er niet aan te denken), zo kreeg ik te horen dat ik een enorm minderwaardigheidsgevoel heb en me graag laat verleiden om in een droomwereld te verblijven... Daar gaan we dus aan werken he, om te zorgen dat ik mezelf meer ga waarderen en om mijn realiteitsbesef wat beter op punt te zetten.

Wat mij betreft kan het niet snel genoeg beginnen hoor, meestal kan ik alles nogal goed verbergen en me heel zelfzeker voordoen. Maar als ik zoals kortgeleden dan alle grond onder m'n voeten voel wegzakken voel ik me echt niks, noppes, nada meer. En dat heeft lang genoeg geduurd!

15:31 Gepost door Peggy in Privé | Permalink | Commentaren (1) | Tags: therapie, minderwaardig, dromen, utopia |  Facebook |

Commentaren

mooi
ik ben blij dat de tijd voorbij is dat mensen zich schaamden omdat ze in therapie waren. Go for it girls!

Gepost door: annastesia | 11-11-06

De commentaren zijn gesloten.