24-09-06

Een week is toch niks he

Even gecheckt, het is al van de 17de geleden dat ik nog eens iets postte. Een hele week geleden dus ... Zij die hier maar per ongeluk terechtkomen zullen daar natuurlijk geen last van hebben, voor mijn "fans" (als ik die al zou hebben): SORRY!

't Is best een drukke week geweest, zondag zijn we met twee kids naar de kermis in Terneuzen geweest, kwestie van eens de toerist uit te hangen en over de grens te wippen he.

Voor de rest heel de week hard gewerkt en mijn vrije tijd redelijk moe doorgebracht. Al hebben schattie en ik nu wel een goede regeling uitgewerkt als ik met de late sta: twee dagen in de week staat zij op en ik de andere dagen. Da's voor ons allebei perfect, ik ben zaterdag heel goed op kunnen staan omdat ik toch wat uitgerust was en mijn schatje heeft ook haar slaapjes gehad. En lokte me zelfs op mijn opsta-dagje in alle vroegte terug naar boven, ze was uitgerust . Nice natuurlijk!!!

Vrijdag op het werk wel een Iets Minder Moment gehad. Ik was namelijk te laat, file op de E17. Aangezien ik 65 km moet rijden eer ik er ben kan dat natuurlijk al eens voorvallen. Vanaf het moment dat ik wist dat ik te laat kon komen heb ik mijn werk op de hoogte gebracht, maar toch ben ik op het matje geroepen, het was nl al iets te veel naar de zin van mijn baas gebeurd. Eerlijk gezegd heeft het me veel meer aangegrepen dan ik wilde en ik ben er tot 's avonds niet goed van geweest. Flauw? Misschien wel maar ik heb mezelf niet gemaakt he...

Soit, zaterdag was ik alweer de oude hoor, heb flink gewerkt. Ik trok het me best wel aan dat ik me zo had laten kennen een dag eerder maar ja, ik had het echt niet verwacht.

Anyway, nieuwe week, nieuwe dingen? We'll see ...

19:30 Gepost door Peggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-09-06

Who knew ...

Kon het niet laten, vind het een schitterende song ...

 

06:55 Gepost door Peggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

I'm havin' a ball ;)

Enkele dagen geleden kreeg ik van schattie een nieuwe gsm, de mijne was gevallen en onherstelbaar kapot... En hoe je het ook draait of keert, je bent tegenwoordig niks zonder zo'n ding he. Ik ben dus nu de trotse eigenaresse van een Nokia 6103. Heel leuk hebbedingetje. Kan ermee sms-en en bellen, mms-en, surfen en mailen en nog veel meer. De eerste dingen die ik aanhaalde lukken me wel maar het surfen en zo, daar krijg ik 'm niet voor ingesteld. Geen geduld. Zal dus eens naar de klantendienst van Mobistar moeten bellen en me stap voor stap door het proces laten gidsen. Want hey, als je die features hebt wil je ze natuurlijk ook kunnen gebruiken he.

Gisteren was ik bezig met het zoeken van een beltoon en logo. Even op Orange World gesurft (technologie staat toch voor niks he) en hup de content staat erop. Schattie kwam even zien wat ik toch weer allemaal aan het doen was op de pc en vroeg me voor haar ook een toontje te zoeken. Dat moet je aan mij geen twee keer vragen he, als ik maar op mijn pctje kan tokkelen ben ik tevreden. 't Is de voorlaatste van P!nk geworden, prachtig liedje vind ik dat. De emotie die eruit klinkt, haar stem af en toe heel rauw, mmm. Nog vlug een logootje gezocht ook, het is niet voor niks mijn engeltje he (was het eerste naampje dat ik haar gaf). Terug naar Orange World maar nu met haar gsm en laten keuren. De grote glimlach die verscheen bewees dat ik goed gekozen had!

De ringtone van P!nk was niet alleen omdat we het een zalig nummer vinden, maar we gaan op 1 oktober naar haar kijken in het Sportpaleis! De tickets had ik van schattie gekregen voor mijn verjaardag en vorige week heeft ze me verrast door te zeggen dat we er een weekendje van gaan maken: de 30ste september vertrekken we 's middags naar Antwerpen, we gaan shoppen (jippie!), 's avonds eens een keertje naar de Ladies Palace en we slapen in hotel Docklands. Altijd plezant he, op hotel kunnen gaan, *grijns*.

Zondag de eerste oktober gaan we 's morgens wat wandelen, misschien eens langs de Vogeltjesmarkt want dat is eeuwen geleden. 's Middags trekken we naar het Antwerpse luik van 0110. Een prachtig project als je het mij vraagt! Het begint om 13 uur aan de gedempte zuiderdokken en persoonlijk kijk ik vooral uit naar dEus, Hooverphonic en Zita Swoon.

En 's avonds naar P!nk he. Een straffe madam die ik al een tijdje volg. Niet te beroerd om af en toe een beetje rel te schoppen maar kan heel gevoelig uit de hoek komen. Ik kijk er heel erg naar uit, naar heel het weekend eigenlijk.

't Is altijd leuk om tijd met schattie alleen te hebben en als we dan nog zo'n fijne dingen gaan doen dan is dat gewoon perfect he!

06:53 Gepost door Peggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-09-06

Amai wat een miserie!

Het is dus inderdaad een echte klucht geworden he, heel de toestand nadat we de Chrysler hebben gekocht.

In mijn vorige bericht schreef ik al dat we alweer een week moesten wachten en gelukkig nog op een vervangwagen konden rekenen,  maar die moest vandaag binnen... Voor 11 uur.

De man die ons de auto verkocht wist dat en we mochten bij hem een auto gaan halen om te gebruiken, die van ons was nog steeds niet klaar ... Soit, wij naar daar om tien uur zodat we nog op tijd in Gent waren om de andere wagen binnen te brengen. Maar vergeet het he, hij had onze platen niet, die moesten nog opgehaald worden...

Toen is schattie in een colère geschoten en heeft haar gedacht eens gezegd. Tenslotte gingen we niet op tijd zijn en moesten we een dag extra betalen door zijn schuld. Een uurtje later belde hij ons op, hij had de platen en een andere wagen voor ons... Wij naar daar en wat ik toen zag heeft mij doen ontploffen van woede:  hij had namelijk het meest wrakkige autootje van zijn wagenpark voorgereden.

Ik stap in, start de motor, schakel in eerste versnelling en geef gas. En er gebeurt niks ... Pas toen ik heel veel gas gaf en de motor meer dan 4500 toeren per minuut draaide ging het bakje een beetje vooruit. Een héél klein beetje. Ik heb er met moeite 50 meter mee gereden en ben dan razend kwaad weer aan de kant gaan staan.

Ben naar de politie gereden en heb daar mijn beklag eens gedaan.  Maar die konden me niet helpen al gaven ze me wel de raad om mijn licht eens op te steken bij de Kamer van Koophandel.

Soit, om een lang verhaal kort te maken: hij heeft ons nog gebeld en nu heb ik een redelijk deftig vervangwagentje gekregen. En heeft hij heel plechtig beloofd de Chrysler zo snel mogelijk volledig in orde te maken. Ben nog steeds benieuwd ...

 

21:29 Gepost door Peggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-09-06

The story continues ...

Gisteren mochten we de Chrysler gaan halen en we waren al vantevoren redelijk lacherig, gaat het wel in orde zijn. Jullie verklaren me misschien voor gek, maar we hebben ons ondertussel wel al heel goed geïnformeerd en kunnen terugvallen op de garantiewetgeving. We staan sterk dus hebben we er moed in.

Zo gezegd, zo gedaan he, wij naar daar, die pipo start de auto en wenst ons een goede reis (hij durfde zelfs te zeggen dat we niks moesten betalen en dat terwijl we toch een jaar garantie op de motor hadden gekregen, ik zou dus sowieso niks betaald hebben!).

Wij op weg naar huis en ik reed achter schattie aan. We waren nog maar net op weg en ik zie witte rook uit de uitlaat komen, en er druppelde vocht uit. Heb teken gedaan dat ze aan de kant moest gaan staan. Ze had trouwens niet veel verder kunnen rijden want op dat moment was de temperatuur weer maximaal en het oliepeil nihil.

Hem terug opgebeld en gezegd dat hij kon zien dat het in orde komt, hij beloofde prompt om een oplossing te zoeken. Toch hebben we ondertussen een klachtenbrief geformuleerd, we blijven niet bij de pakken neerzitten. Eens benieuwd hoe het gaat aflopen maar gelukkig heb ik nu de vervangwagen nog he (waarvan de bijkomende huurdagen sowieso door hem gedragen zullen worden!).

Nog even iets anders: vanochtend weer vroeg opgestaan en ineens kreeg ik telefoon, op het scherm van mijn gsm lichtte op "D belt". De schrik sloeg me even om het hart want D is mijn ex ... Die enkele maanden geleden tot 2 jaar effectief veroordeeld is maar niet gevonden kan worden. Als hij me kan bellen betekent dat dat hij nog steeds op vrije voeten is. Ik denk dat ik dus straks eens naar de politie ga bellen om te zeggen dat hij heeft geprobeerd om mij te contacteren. Het maakt me bang om te weten dat hij hier elk moment kan opduiken en als ik hem kan tegenhouden zal ik dat met alle middelen doen...

07:33 Gepost door Peggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-09-06

Wheels

Gisteren zo fier als een pauw naar het werk in de nieuwe wagen. Spijtig genoeg duurde die fierheid niet echt lang want toen ik er bijna was begonnen er lampjes te branden en ging er een signaal af. Vond niet wat het was maar heb voor alle zekerheid schattie op de hoogte gebracht zodat die al eens kon uitzoeken wat het kon zijn.

's Avonds goed kunnen vertrekken, laat haar dat weten, om vijf minuten later terug te bellen: motor oververhit. Depannage gebeld (en amai, ik ben zo content dat we dat hebben he, ondertussen zijn ze mij toch al meer dan een keer moeten komen helpen) en me moeten laten takelen. Er blijkt een enorm olieverlies te zijn.

Kijk daar krijg ik nu het sch**t van he, er was ons verzekerd dat we zeker nog 2 jaar kunnen rijden en we hebben tenslotte een jaar garantie gekregen wat toch niet niks is. Dat zou toch een beetje vertrouwen moeten scheppen. Maar als je dan de eerste keer dat je wat kilometers doet met die wagen al direct aan de kant moet gaan staan omdat temperatuurmeter op het maximum staat ... Niet goed he.

We hebben besloten om naar een diagnose-centrum te gaan en hem daar eens helemaal te laten nakijken. Het resultaat krijgt de verkoper onder zijn neus gedrukt. En hij kan zorgen dat de auto wordt zoals hij hem beloofd heeft: in orde! Een woord is tenslotte een woord en hij moet niet denken dat hij dat woord niet moet houden omdat hij met 2 madammekes te maken heeft die niks van auto's kennen. We kennen er inderdaad niks van maar wel van vervelend doen als we onze goesting niet krijgen ...

12:23 Gepost door Peggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

03-09-06

Hello privacy :)

De eerste schooldag is achter de rug en het jaar kan goed van start gaan. JOEPIE!!! Ach, ik begrijp best wel dat het voor die kinderen weer een jaartje zuchten en steunen wordt, zeuren over toetsen en leerkrachten die hun slecht behandelen.

Maar wat mij betreft is het weer terug naar de routine, kindjes die voor de verandering niet elke dag de laatavondfilm willen zien (waardoor wij natuurllijk héél weinig privacy kregen), ... Dus daarom hallo rust, herwonnen privacy en kinderloze avonden.

Buiten het in orde brengen van de schooltassen was er maar één andere bezigheid dit weekend: onze "nieuwe" auto poetsen. Want de vorige eigenaar had het blijkbaar met orde en netheid niet zo nauw genomen en hij was ronduit vuil. Soit we hadden er dan ook een goeie deal aan gedaan dus dat namen we er graag bij. En ik mag zeggen, onze moeite is beloond want nu staat er voor onze deur een hele mooie, propere maar vooral grote Chrysler Voyager te pronken en we zijn er heel, héél trots op en kijken al uit naar de tripjes die we vanaf nu met ons allemaal kunnen maken!

20:05 Gepost door Peggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |