31-07-06

Fiscus, tijdgebrek en spelletjes

Gisteren naar aloude gewoonte mijn belastingbrief op het laatste nippertje ingevuld. Even verwarring of we die nu als samenwondenenden sinds '05 samen dan wel apart moesten invullen. Het bleek uiteindelijk apart te zijn. Soit, hij is klaar en kan weg. Vraag me alleen af of ik nu van de maatregel ivm de aftrekbaarheid voor opvang van kinderen onder twaalf jaar zal kunnen genieten; daarvoor moet je nl van een beroepsinkomen genoten hebben en ikzelf stempelde toen.... Ik heb het toch maar ingevuld en de attesten bijgevoegd, we zien wel.

Tot zover het stukje dat ik deze morgen voor het werk nog snel wilde schrijven. Om me dan te herinneren dat de attesten er nog NIET bijzaten. Dus envelop opengescheurd, attesten erbijgepropt en envelop terug gesloten met plakband. Ik moet zeggen dat het eindresultaat er op z'n minst kinderlijk uitzag, ze zullen wat denken als ze mijn aangifte in handen krijgen maar who cares?

Voor de rest was het weekend al verschrikkelijk kort, zaterdagochtend gewerkt (overslapen, aiai), 's middags boodschappen gedaan en 's avonds geslapen, te moe om wat anders te doen.

Zondag was ik vroeg op, maar ben om tien uur terug in bed gegaan, was compleet uitgeput. De hitte en het vele werken hadden hun sporen nagelaten. Schattie heeft me enkele uurtjes laten slapen en daarna heb ik geholpen met poetsen, al had zij het meeste al gedaan.

Waar we wel even tijd voor hebben gemaakt is voor fantasie. Hebben die eens de vrije loop gelaten en gekke spelletjes bedacht, en ons daarmee heel erg geamuseerd. 't Is gek, we zijn vier jaar bij elkaar maar ik heb in elk geval met rode oortjes en stijgende opwinding geluisterd naar alle spannende dingen die schattie me vertelde.

Denk dat het binnenkort nog eens tijd wordt om een hotelletje te boeken en al dat leuks in de praktijk te brengen!

19:49 Gepost door Peggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

belastingen ik hoop voor jou dat de belastingen de aangifte van van de opvang van de kinderen aanvaard. Voor de rest lijkt me dit echt een heel toffe blog, van een toffe vrouw zoals jij

Gepost door: RUUD | 01-08-06

De commentaren zijn gesloten.