08-07-06

Therapy?

Ooit zag ik eens een film, Awakenings, met Robin Williams en Robert De Niro. Die gaat over een dokter die werkt in een psychiatrische instelling, en daar met mensen in contact komt die in zichzelf gevangen zitten. Hij vindt een manier om ze "vrij te laten". Hele mooie film trouwens.

Waarom ik daar nu over begin? Wel, mijn jongste zoontje zit in het bijzonder onderwijs en vorige week gingen we met de kinderpsychiater praten over zijn ontwikkeling, hij heeft namelijk ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder, oftewel Aandachts-Tekort-Stoornis met Hyperactiviteit). Hij neemt daarvoor medicatie maar moet regelmatig opgevolgd worden. Toevallig ken ik haar al langer en ze vertelde me dat ze al vanaf het begin denkt dat ik ook ADHD heb. In eerste instantie vond ik het wel interessant maar daarna ben ik toch beginnen nadenken, tenslotte gebeuren er inderdaad in mijn leven wel dingen waar ik geen grip op heb (ik ben gestopt om er een verklaring voor te zoeken). Soit.

Gisteren zijn we naar een psycho-therapeute geweest om uit te zoeken wat er nu wel en niet van waar is, het is tenslotte wel de moeite waard en misschien vind ik daardoor wel de struktuur in mijn leven die ik nodig heb. Iets dat me helpt die constante zucht naar uitdagingen en kicks de baas te kunnen.

Uiteindelijk is het een heel leuke eerste sessie geworden: de therapeute heeft zelf ADHD en wéét dus waar ze het over heeft. Ze heeft ons, en vooral mij, honderduit laten praten. Over alles wat we op het moment maar kwijt wilden. Onderbrak ons af en toe om ons erop te wijzen wat we goed dan wel minder goed deden maar (en dit vinden we heel belangrijk) brak ons nooit af, deed nooit negatief.

Schattie en ik hebben zelfs nu, na één keertje, het gevoel dat we heel veel aan haar tips gaan hebben en kijken zelfs al uit naar de volgende keer!!!

17:52 Gepost door Peggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Linken Hoi, ik heb je berichtje gevonden waarin je schrijft dat je zoontje adhd heeft... Mag ik je pagina aan de mijne linken?

Gepost door: sterrenmama | 24-11-06

De commentaren zijn gesloten.