06-07-06

Verslagje - deel 3

De eerste nacht in Ierland was niet zo leuk. In ons hotel was er die avond namelijk een trouwfeest aan de gang. Waar we overigens geen last van hadden, maar wel van de genodigden die heel de nacht door buiten gingen staan roken (het is er verboden om in openbare gelegenheden te roken en die wet wordt zeer strikt toegepast). Naarmate de nacht vorderde werd schattie verschillende keren wakker, ik sliep er los doorheen. Tot ze op het idee kwamen om luidkeels te beginnen zingen, begeleid door een gitaar... Ik ben er dan maar bij gaan staan en gelukkig vonden ze dat vreemde element niet leuk en gingen ze terug naar binnen. Oef!

Zaterdagochtend dan vroeg opgestaan om met de DART (kruising tussen een Engelse metro en een trein) naar Dublin te gaan. Lekker rondgewandeld en dan naar de Pride gaan kijken. Die daar overigens heel anders is dan hier. Haast geen pluimen of extravaganza, eerder een stille maar dringende oproep om holebi's te respecteren. Qua gelijke rechten is het daar overigens wel ok, toch moet veel nog wettellijk geregeld worden.

Na de pride in het Outhouse beland waar het heel gezellig was en wij met verschillende mensen gekletst hebben en daarna naar de George geweest, volgens de Dubliners de place to be in de stad. En ons daar prima geamuseerd, iedereen was heel goedgezind en we hebben er zelfs een optreden gezien. Uiteraard werd het heel snel laat en moesten we vertrekken omdat we nog met de Dart terug naar het hotel moesten. Al bij al een heel leuke en memorabele avond.

07:46 Gepost door Peggy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.