04-07-06

Verslagje - deel 2

Ai, ik had me voorgenomen om alles vlotjes bij te houden maar mijn drukke leventje heeft er anders over beslist. Ach, erg is dat niet, hier hebben jullie het volgende deel, over ons reisje.

Donderdagavond hadden we al in Zaventem doorgebracht (lees: huwelijksnacht in alle glorie beleefd want doordat ondergetekende iets te dronken was kwam daar op het moment zelf niets van terecht). Vrijdag vroeg op, moe maar heel voldaan. Richting luchthaven waar we het vliegtuig naar Dublin zouden nemen.

De vlucht naar Ierland was vlot en prettig en rond elven haalden we onze huurauto op en vertrokken. Ik moet toegeven dat de ervaring die ik toen opdeed me weer iets nederiger heeft gemaakt over mijn rijkunsten: opeens is alles omgekeerd en zolang je op de snelweg rijdt gaat het nog maar wanneer je een heuvel opmoet waar de weggetjes zo smal zijn als je wagen, waar ze op het trottoir geparkeerd staan én de native people absoluut niet weten dat jij normaal rechts rijdt, dan is het op zijn zachtst gezegd af en toe freaky. Ben blij dat ik het eens gedaan heb maar toen we aan het hotel aankwamen besloot ik direct dat we voor de rest van het weekend met het openbaar vervoer zouden rijden.

Om verder te gaan met m'n verhaal, Ierland (toch wat we ervan gezien hebben) is heel mooi. Wij zaten vlakbij Dublin, Killiney, aan de zuidkust. Blijkbaar heerst daar een mediterraan klimaat want het stond er vol palmbomen en de huizen zagen eruit als een reclame voor Cuba. Om aan de zee te komen moesten we enkel de heuvel afwandelen, klein kwartiertje wandelen.

06:16 Gepost door Peggy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.