24-05-06

Ik HAAT hem oftewel relaas van een machteloze woede

Vanmiddag de schrik van mijn leven, allez van de laatste maanden gekregen.

Toen ik namelijk naar de belastingen belde om terloops te vragen of mijn teruggave reeds verwerkt was, vertelde de vriendelijke dame aan de andere kant van de lijn mij dat de teruggave nog niet gebeurd was, maar dat die sowieso niet aan mij zou uitbetaald worden. Wablief mevrouw?

Nu komt het, het zal aangewend worden om de schuld die mijn ex-echtgenoot bij de personenbelasting heeft, te betalen. Aangezien we zonder contract gehuwd waren en pas wettelijk gescheiden waren in juni van 2004, mag de fiscus dus mijn tegoeden aanwenden om zijn schulden te betalen. Het was echt een koude douche, maar gelukkig kunnen ze mij niet meer pluimen om de rest (jaja, de rest!) van zijn schuld te betalen. Mijn teruggave bedroeg op enkele euro's na 2700 €, zijn schuld meer dan 5200 € ...

Ik kan je verzekeren dat ik, toen ik het hoorde, in staat was om hem met mijn blote handen te vermoorden. We zijn net uit de schulden (hebben het heel zwaar gehad tijdens de scheiding want meneer vertikte het om zijn plicht te doen) en nu we financieel eindelijk een beetje stabiliteit hebben gebeurt dit. Zeg nu zelf, 2700 € is een pak geld om te verliezen en als je het dan nog niet had zien aankomen, amai!

Ik vond het verschrikkelijk om het nieuws aan schattie te vertellen. Niet alleen omdat zij er altijd voor zorgt dat ons budget mooi in evenwicht is, maar ook omdat zij nu alweer mee moet boeten voor die kl**t zijn stomme gedoe, en dat verdient ze niet.

Soit, we hebben erover gepraat, ze heeft me overtuigd dat ik er niks aan kan doen en toen is ze aan het rekenen geslagen. Tenslotte hadden we al een doel voor de centjes, niet in het minst onze trouw... Gelukkig kan mijn schattie goed rekenen én is ze dan ook nog eens creatief dus onze trouw en al wat erbij horen komen niet in het gedrang. We zullen het de eerstkomende tijd wel wat kalmpjes aan moeten doen (dat bedrag recupereer je tenslotte niet zomaar eventjes), maar dat heb ik er graag voor over!

17:57 Gepost door Peggy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.