22-05-06

Wie z'n gat verbrandt ...

...

Iedereen kent het spreekwoord wel. Steek je iets uit, dan moet je de consequenties dragen. In mijn geval zijn die consequenties dat schattie me niet meer vertrouwt, constant denkt dat ik dingen achter haar rug doe en af en toe heel emotioneel wordt. Niet zo leuk maar het had erger kunnen zijn: ons huwelijk, waar ik al van het begin van onze relatie naar verlangde, had kunnen afspringen en dan zou ik niemand anders de schuld kunnen geven dan mezelf.

Ik ben dan ook dolblij dat ons huwelijk nog doorgaat. Echt, ik zou niet weten wat gedaan alles voorbij was geweest.

Toch raakt het me elke keer enorm wanneer ze in een dipje zit, een dipje waar ze zich keer op keer verontschuldigt omdat ze vindt dat het nu wel tijd wordt dat dat gevoel weggaat. ZIJ voelt zich slecht omdat ze mij misschien een slecht gevoel zal geven door al haar vragen, haar twijfels en angsten. Maar ik moet zeggen dat ik blij ben dat ze haar hart lucht bij mij, dat ze me toelaat om te praten, haar vragen te beantwoorden naar beste kunnen. Ze begrijpt me misschien niet altijd maar probeert dat wel, en dat is het belangrijkste. Schattie vindt het vreselijk erg dat ze mij niet meer vertrouwt, zou liefst weer gewoon het gevoel van vroeger hebben. Ik ook natuurlijk, maar ik begrijp maar al te goed dat ze dat niet kan forceren, het zal tijd nodig hebben omdat ik zo mijn willetje doordreef.

Ik vind het prachtig hoe ze mij tegemoetkomt, hoe ze me laat zien dat ze van me houdt, eerlijk is over alle gevoelens die ze heeft. Ze is een vrouw uit de duizend, nee, uit een miljoen. En ik zal heel, héél trots zijn om volgende maand met haar te trouwen.

Het wordt me best vaak gevraagd, waarom trouwen, jullie hebben het toch goed... Wel, ik kan het niet verklaren, het is een gevoel. Het gevoel me volledig aan haar te geven en haar van mij te weten. Niet bezitterig maar gewoon weten: ZE IS VAN MIJ.

19:11 Gepost door Peggy | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

-- het is heel bijzonder dat jullie elkaar zo tegemoet komen. Zij met haar angsten, jij met je begrip. Jullie zijn een sterk koppel.
De toekomst ziet er goed uit. Succes allebei!!

Gepost door: dingske | 22-05-06

begrip krijg ik van jou ... hopelijk komt de rest nu ook goed! Ik hou heel veel van je lieveke!!!

Gepost door: anja | 23-05-06

De commentaren zijn gesloten.