14-05-06

Mama & mama, dubbel feest!

Het was zalig ontwaken vanmorgen, en wel doordat ik nog half slapend zachte kusjes op mijn rug voelde ... 'k Heb me nog even laten verwennen en me dan al lachend omgedraaid om haar eens lekker vast te pakken en een gelukkige moederdag te wensen. En schattie ook aan mij. Ze had me voor ik wakker werd al een sms met die wens gestuurd, ook dat was een prettige ontdekking.

Heel even heb ik een traantje gelaten toen ik bedacht dat ik mijn ma geen gelukkige moederdag meer kan wensen maar dat heeft niet lang geduurd: 'k heb m'n wensje naar boven gestuurd en mijn liefste heeft me nog eens een lekkere knuffel gegeven.

Eigenlijk vind ik het heel leuk dat er in ons gezin twee mama's zijn. We bevinden ons nu al bijna vier jaar in die situatie en voor mij is het minstens even goed als een "gewoon" mama/papa-gezin. We vullen elkaar eigenlijk perfect aan en als je ziet hoe onze kinderen in de afgelopen jaren geƫvolueerd zijn van onzekere en bange persoontjes naar zelfbewuste en gelukkige kinderen ben ik echt niet arrogant als ik stel dat dat komt door hoe ze door ons opgevoed en opgevangen worden.

Een kind leert door voorbeelden te zien, dus mogen we er wel van uitgaan dat het ok is hoe ons leven gaat. Niet dat er bij ons nooit ruzie is of zo, integendeel, maar ik denk dat het nog belangrijker is dat ze zien dat die ruzie dan daarna op een constructieve manier wordt opgelost en dat het respect voor elkaar blijft.

De kinderen weten daardoor dat ze altijd bij ons alletwee terecht kunnen en dat we altijd voor hen klaar staan. Ik hoop dat ze daardoor later hetzelfde gevoel voor ons zullen hebben als ik voor mijn ouders heb, dat het schatten zijn ...

10:17 Gepost door Peggy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

ons leven is leuk met onze 5 kindjes!!!

Gepost door: anja | 14-05-06

De commentaren zijn gesloten.