10-05-06

Kids will be kids

Het gebeurt regelmatig dat de kinderen, en dan vooral de grote zoons, mee moeten helpen in het huishouden. Stofzuigen, afwasmachine/uitladen, de (gigantische berg) kousen opvouwen, ... Niet alleen zijn wij ermee geholpen, ze leren ook gelijk vaardigheden die hun later nog van pas kunnen komen.

Natuurlijk proberen ze er meestal onderuit te komen, wie verdoet er nu zijn tijd aan klusjes, daar hebben wij toch twee mama's voor? Niet dat ik me dan laat doen, vele handen maken het werk lichter en langs de andere kant vind ik het heel leuk als ik ze eens extra kan verwennen omdat ze zo goed geholpen hebben.

Hun smeekbeden helpen dan ook niet, maar diep vanbinnen moet ik toch altijd lachen, want ik kan me nog perfect voorstellen hoe ik tegenstribbelde toen ik -zelf oudste van vijf kinderen- mijn vrije tijd moest opofferen om één of andere vervelende taak te vervullen. 'k Weet nu perfect hoe mijn ma zich toen gevoeld moet hebben ...

15:47 Gepost door Peggy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

als de kat van huis is dansen de muizen. En onze muizen begonnen gelijk te zagen toen jij de deur uit was. We hebben de fietsen moeten wegdoen en dan het kot opruimen en nu zijn we kousen aan het opvouwen, boehoeoeoeoe. Pffff, ik heb gezegd dat ze ook niet zeuren wanneer ze vragenom ergens te logeren, naar de cinéma te gaan, te gaan zwemmen, .... Tja, wat moeten ze daar nu nog op zeggen?

Gepost door: anja | 10-05-06

De commentaren zijn gesloten.