08-05-06

Couture à la carte

Het is al een hele tijd geleden, maar sinds ik het besluit nam om m'n kleren voor de trouw zelf te maken, kriebelt het weer om er zo snel mogelijk aan te beginnen.

Voor ik leerde hoe ik zelf kleren kon maken wees niks er op dat ik het ooit meester zou worden, het interesseerde me zelfs niet. Gelukkig (voor mij toch), ben ik iemand die door het zien van anderen hun talenten positief gestimuleerd wordt. Toen ik merkte hoe mijn beste vriendin er tijdens onze jeugd altijd bijliep in mooie en zélfgemaakte kleding wilde ik het dan ook kunnen.

Nog meer geluk had ik omdat mama kon toveren met stof, schaar, draad en naaimachine. En het mij graag wilde aanleren. Het duurde dan ook niet lang eer ik ook de deur uitkon in eigengemaakte creaties.

Ik heb het me nooit beklaagd dat ik het me eigen heb gemaakt want sinds mijn jeugdjaren is het me al vaak van pas gekomen. Avondje uit in stijl, baby'tje op komst en leuk kadootje maken of gewoon een leuk nieuw kledingsstuk willen? Geen probleem, patroontje tekenen, stof knippen en naaien maar en enkele uurtjes later (wanneer ik met iets bezig ben kan ik het moeilijk opzij leggen ...) hing het te pronken.

Bijkomend voordeel is dat ik tot mijn spijt niet over de ideale lichaamsvormen beschik, wanneer ik dus in de winkel een aankoop doe zijn er altijd wel dingen die te kort/lang/breed/smal zijn en dan moet je weer laten retoucheren, ... Wanneer ik echter zelf iets maak is het passend, maatwerk, de aanpassingen gebeuren immers voor het knippen. Resultaat: kleding die overal perfect aanpast en dàt is toch wat iedereen wil he?

06:06 Gepost door Peggy | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Retoucheren Als je zelf je kleren kan maken, kan je dan ook geen bestaande stukken retoucheren? Moet toch kunnen als je overweg kan met naald en draad... (?)

Gepost door: liza | 08-05-06

groter of breder maken gaat niet he. Efkess nelle reactie op vorige opmerking:
Natuurlijk kan Peggy wel retouches doen maar als iets in je maat niet breed genoeg is in je taille, kan je er moeilijk een stukske aanbreien he. Grotere maar nemen helpt in dit geval ook niet.

Gepost door: ikke | 08-05-06

Aiaiaiai Nu gaat iedereen denken dat ik een gigantisch mens ben... NEEEEE!!! Ben gewoon proportioneel niet helemaal goed verdeeld ;)

Gepost door: Peggy | 08-05-06

De commentaren zijn gesloten.