29-04-06

De wederopbouw

Eén van mijn beloftes aan schattie is dat ik aan mijn gedrag ga werken om te bewijzen dat ik meen dat ik het goed wil maken.

Het laatste jaar heb ik enkele serieuze tegenslagen moeten verwerken en daardoor sloot ik me hoe langer hoe meer op in mijn eigen wereldje. Dat uitte zich door alleen maar aandacht te hebben voor de computer, niet al te veel meer deel te nemen aan het gezinsleven en in huis alleen maar het uiterst nodige te verrichten. Ik wist het wel maar had de moed of het karakter niet om er iets aan te doen en ondertussen dwaalde ik verder en verder af.

Nu we vanmorgen -naar het lijkt- ons eerste opbouwende gesprek weer hadden na de ruzies en de over en weer vliegende verwijten hebben we afspraken gemaakt. We hebben gekeken wat we vroeger veel samen deden, wat we samen leuk vonden maar ook wat onze irritaties over elkaar zijn. Heel eerlijk en open hebben we gepraat en dat helpt echt wel. Aan de hand van dat gesprek hebben we besloten om terug meer dingen samen te doen, meer tijd voor elkaar en de kinderen te maken en te werken aan onze tekortkomingen.

Geloof het of niet, we zijn vandaag ook voor onze ringen gaan kijken. En zijn achterover gevallen van de prijzen van die dingen! Soit, we vinden wel iets waar ons budget niet ongelofelijk van uit evenwicht valt én we mooi vinden, daar ben ik van overtuigd.

Het belangrijkste is dat we door een diep dal zijn gegaan door wat er gebeurd is, maar van daaruit nu bezig zijn om een nog mooier, nog veelbelovender toekomst op te bouwen. Iets waar ik diep van binnen altijd in heb geloofd maar ook daarvoor moet je met twee zijn natuurlijk en nu merken dat schattie nog steeds aan mijn zijde is betekent heel veel voor mij!!!

20:44 Gepost door Peggy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

OEF!! in grote letters. Ben ik blij voor jullie dat het weer de goede weg opgaat! Weet je, je hebt echt een schat vast, die moet jou bijzonder graag zien. Wie dat als koppel kan doorstaan, wel, proficiat, het ziet er héél goed uit naar de toekomst toe.

Gepost door: dingske | 29-04-06

De commentaren zijn gesloten.