23-04-06

Genieten en opvoeden

Er zijn zo van die dagen dat je je gewoon goed in je vel voelt en vandaag was daar ééntje van.

Het gevoel van gisteren (het goede weer) duurde nog voort, 'k heb goed -zij het kort- geslapen en alles ging gewoon zoals het zou moeten gaan. Simplicity can be perfection...

De planning voor vandaag hield in dat ik het strijkje dat er lag ging doen en schattie ging op bezoek bij haar grootmoeder. We hadden ergens eerder deze week ook afgesproken dat we, als het weer het toeliet, in de tuin zouden beginnen. Uiteindelijk hebben we geen van de vermelde dingen gedaan, hebben we gewoon zitten babbelen aan de tafel, tetter tetter zoals alleen twee vrouwen kunnen doen.

En 't was heel leuk hoor, we hebben zoals altijd gepraat over onze kindjes, ik heb aan schattie gevraagd of ze het ziet zitten om de kindjes te adopteren (in co-uderschap is het vanaf nu wel mogelijk geloof ik), over onze trouw en wat er nog moet geregeld worden, ... Weet je, als wij beginnen te babbelen is er meestal geen einde te krijgen. Dit soort vertrouwdheid is ongelofelijk zalig, iets dat je praktisch nooit vindt iemand dus als je het vindt in je partner én het is dan ook nog eens alles wat je ooit gewild hebt kunnen jullie wel begrijpen dat ik one happy chick ben.

Op dit moment zit the crowd achter mij te eten, en zoals gewoonlijk zijn er weer allerlei ergernisjes en toestanden maar het kan me eerlijk gezegd niks schelen: we hebben misschien niet het meest conventionele gezinneke (ik trek me namelijk niets aan van de heersende opvoedprincipes maar hecht wél veel belang aan eerlijkheid, respect en beleefdheid, voor de rest kunnen ze veel doen, het zijn kinderen en ze moeten hun weg vinden he...) maar ik ben ongelofelijk trots op de manier waarop wij onze kindjes de laatste jaartjes hebben proberen te leiden, niet door te dwingen maar door -hoop ik- een goed voorbeeld te geven: geniet van het leven zoveel je kan, je hebt er maar eentje...

19:01 Gepost door Peggy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

babbelen kan ik met jou als met geeneen. Jij bent mijn inspiratiebron en de mens die mij doet inzien dat ook slechte gedachten in woorden kunnen gebracht worden. Met jou praten is me meer waard dan je denkt. Alle slechte en alle goede gevoelens brengen ons samen tot één!

Gepost door: anja | 23-04-06

De commentaren zijn gesloten.