16-04-06

Trouwen is houwen

Toen ik voor de eerste keer trouwde was ik 21 jaar. Uiteraard dacht ik dat ik het voor de juiste redenen deed en stond ik volledig achter mijn daad. Enkele slagen en veel verdriet later wist ik wel beter.

Nu sta ik voor een nieuw huwelijk. Ondertussen ben ik bijna 16 jaar ouder, veel wijzer, cynischer ook. Ik wéét ondertussen dat ik het ditmaal inderdaad voor de juiste reden doe en het voelt dan ook heel goed.

Maar toch ... vanmiddag kwam mijn zus hier langs. Ze is 13 jaar getrouwd en zoals zo vaak dacht iedereen dat het een "perfect" huwelijk was. Maar ze ziet het niet meer zitten, de klik is er niet meer.

Zo goed en zo kwaad mogelijk heb ik haar proberen te helpen. Raad en daad geven is wel het minste wat ik kan doen. Gelukkig ben ik ervan overtuigd dat haar man een goede kerel is die haar niet zal proberen te kraken, maar er integendeel voor zal zorgen dat alles zo proper mogelijk geregeld wordt. En zo hoort het ook. Schoonbroertje, way to go!!!

De meest wijze raad die ik mijn zus gaf was deze: als je niet meer gelukkig bent met heel je hart, zorg dan dat je gelukkig wordt. Wees niet bang om egoïstisch te zijn want dat is de enige manier om anderen geluk te kunnen geven. Blijf niet bij elkaar voor de kinderen, JIJ bent degene waar het om draait. Het heeft me in elk geval plezier gedaan haar te kunnen helpen.

17:19 Gepost door Peggy | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Goed gedaan Ik ga helemaal akkoord met je wanneer je zegt dat je zelf voor je geluk moet zorgen. Hopelijk doet je zus er iets mee... En zelf ook veel succes met je huwelijk!

Gepost door: Tim | 17-04-06

ciao bella Imagine... it's the day after your wedding.. you wake up, next to the one you love. You'll get shivers running down your spine,
you'll feel a baloon taking off in your stomach and flying all the way up to your head. A little dizziness will follow caused by the sheer happiness captivating you at that moment. Yes, you've done the deed, you are now legally united. Perhaps, you'll have to pinch yourself. Has it happened for real?
It certainly has. The long and winding road of life will now be the one to take on by the two entwined souls.
All the best and the rest will follow suit xxx

Your future 'sister-in-law'

Gepost door: Sarah | 18-04-06

De commentaren zijn gesloten.