10-04-06

Mama is nu een jaar dood, 'k mis haar zo ...

Hoe meer ik probeer er niet aan te denken, te prominenter is het aanwezig in mijn hoofd: morgen is mama een jaar dood…

Dan zal het precies een jaar geleden zijn dat ik haar laatste doodsstrijd heb meegemaakt.

Flashback. 11 april 2005. Om half zeven in de ochtend krijg ik een telefoontje dat ik best naar het ziekenhuis kom, de verpleegster is er niet gerust in… Toeval wil dat ik nét op die dag met mijn twee zussen heb afgesproken om samen op bezoek te gaan bij mama in het ziekenhuis.

’t Is de laatste keer dat we haar levend hebben gezien. We hebben heel de ochtend haar hand vastgehouden, ze was zo bang om te sterven. Om kwart voor twee ’s middags is ze overleden.

Veel te vroeg, ik had haar nog veel langer nodig. Nog véél langer. Want hoe veel ik vroeger ook dacht dat ik nooit als haar ging worden is ze op één of andere mysterieuze manier in mij gekropen. Ik ben haar geworden, zeg wat zij altijd zei, ben geworden wie zij was, …

Maar dit alles zegt niet genoeg. Ik mis haar zo enorm en ben de laatste weken vooral bezig geweest om mezelf voor te houden dat ik er geen big fuss van mag maken.

Hoe meer ik mezelf dat echter probeer voor te houden, des te erger is het me vanmiddag duidelijk geworden: ik zal haar nooit kunnen wegcijferen… Ik bén haar …

We waren twee handen op één buik, mijn mama en ik, en de leegte die ze nalaat is immens. Meestal kan ik me er nogal makkelijk van distantiëren, maar nu gaat het dus niet he …

19:57 Gepost door Peggy | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Dag Peggy, Ik wens je veel sterkte morgen en de volgende dagen. Je moeder moeten missen is verschrikkelijk denk ik. Hopelijk kunnen de mooie herinneringen je toch een beetje troosten.

Gepost door: Elly | 10-04-06

IK BEN ER VOOR JE Lieve schat,

De tijd dat je het voor je uit duwde, je niet wou denken aan het moment dat nu is gekomen. Weet dat ik er ben voor je, no matter what.

Mama was een prachtig mens, dat jij nu geworden bent zoals haar is voor mij dus een zege!

Ik hou van je!

ANJA

Gepost door: ENGEL | 11-04-06

De commentaren zijn gesloten.