05-04-06

Muziek en wat het met me doet

Net zoals waarschijnlijk bij veel andere mensen speelt ook voor mij muziek een heel grote rol in mijn leven: het kan me heel gelukkig maken, heel verdrietig, of me gewoon doen nadenken over dingen wanneer de tekst me raakt.

Soms gaat het zelfs zover dat ik midden in een conversatie blokkeer omdat ik niet op een woord kan komen maar ineens een flard tekst uit een liedje wil declameren… Hoewel ik van nature vrij verlegen ben, transformeer ik eens ik mensen ken wel in een vlotte prater dus wanneer het voorgaande gebeurt is dat wel onnozel natuurlijk: ik bevries en begin razendsnel na te denken wat de correcte gesproken verwoording is van het stukje muziek dat door mijn hoofd zweefde, en dat alles wil ik uiteraard in een zo kort mogelijke tijdsspanne om het gesprek niet op te houden.

Muziek is een fantastische universele taal, er zijn heel veel varianten en evenveel liefhebbers. Sommigen houden maar van één genre, anderen horen alles graag. Ikzelf situeer mezelf een beetje in het midden, er zijn veel dingen die ik graag hoor, maar als ik iets niet ken zal ik er ook niet naar luisteren. Stom, want zo loop ik soms pareltjes mis. Gelukkig krijg ik af en toe toch wel een nieuwsgierige bui, zo begon ik enkele maanden geleden na twintig jaar terug naar Studio Brussel (tegenwoordig Stubru genoemd) te luisteren. ‘k Heb het me nog niet berouwd want naast muziek die ik graag hoor waar ik gewoon niet meer naar luisterde, heb ik zalige nieuwe tonen ontdekt…

11:27 Gepost door Peggy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Amai Jullie gaan me nog jaloers maken... k Droom zelf ook wel eens van iemand die dat allemaal voor me doet, maar ja...

Gepost door: Nele | 06-04-06

De commentaren zijn gesloten.